EUROBASKET

Ζήσης: "Να κάνουμε δύσκολη τη ζωή του Γκασόλ"

Ζήσης: "Να κάνουμε δύσκολη τη ζωή του Γκασόλ"

Ο Νίκος Ζήσης ξεκαθάρισε ότι το κίνητρο της Εθνικής απέναντι στην Ισπανία (15/9, 19:30) είναι η επιστροφή στις επιτυχίες και όχι η εκδίκηση ενώ εξήγησε τι πρέπει να κάνει η ελληνική ομάδα απέναντι στον "θρύλο Πάου Γκασόλ" (VIDEO).

Η Εθνική Ανδρών βρίσκεται απέναντι στην υπέρτατη πρόκληση. Να αφήσει εκτός συνέχειας τους Ισπανούς του Πάου Γκασόλ και να προκριθεί στα ημιτελικα, διεκδικώντας στη συνέχεια το πρώτο της μετάλλιο έπειτα από έξι χρόνια.

Λιλ, αποστολή: Γιώργος Οικονόμου

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για το παιχνίδι με τη "φούρια ρόχα" και ο Νίκος Ζήσης μίλησε για το κίνητρο των διεθνών.

Ο διεθνής γκαρντ της Μπάμπεργκ εξήγησε στην αρχική του τοποθέτηση: "Έχουμε ένα μεγάλο παιχνίδι μπροστά μας. Είχαμε πει ότι θέλουμε να είμαστε έτοιμοι στα χιαστί. Ο προημιτελικός σου δίνει την ευκαιρία να φτάσεις κοντά στα μετάλλια. Πρέπει να κάνουμε ένα πολύ καλό παιχνίδι και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό απέναντι στην Ισπανία".

Εν συνεχεία πρόσθεσε: "Έχουμε εμπιστοσύνη στην ομάδα μας. Υπάρχουν 12 ετοιμοπόλεμοι παίκτες προκειμένου να διεκδικήσουμε τη νίκη απέναντι στους Ισπανούς. Σε ακόμα ένα παιχνίδι, θα παίξει τεράστιο ρόλο η άμυνά μας. Η Ισπανία είναι πρώτη στην επίθεση σε ολόκληρο το τουρνουά, επομένως πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στην άμυνα, να μαζέψουμε τα ριμπάουντ και να αποφύγουμε τα λάθη που θα τους δώσουν εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό. Στην επίθεση πρέπει να έχουμε αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα σε κάθε φάση. Οι σωστές αποφάσεις θα μας δώσουν και ισορροπία στο παιχνίδι μας.

Ο Νίκος Ζήσης ρωτήθηκε για τον Πάου Γκασόλ: "Ο Γκασόλ είναι ένας θρύλος. Σίγουρα είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της ισπανικής ομάδας, χωρίς να μειώνουμε κάποιον άλλον παίκτη. Θέλουμε να του κάνουμε τη ζωή δύσκολη! Να τον κουράσουμε σε άμυνα και επίθεση".

Ποιο είναι το κίνητρο της Εθνικής απέναντι στη "φούρια ρόχα"; "Δεν θέλουμε καμία εκδίκηση από την Ισπανία. Ήλθαμε σε αυτό το Ευρωμπάσκετ με σκοπό να είμαστε έτοιμοι στα χιαστί ματς. Πήραμε το πρώτο, τώρα έχουμε μπροστά μας το δεύτερο. Έτυχε, λοιπόν, να παίξουμε με την Ισπανία. Πιστεύουμε στην ομάδα μας, μπορούμε να τους κερδίσουμε. Το κίνητρό μας είναι να επιστρέψουμε στις επιτυχίες και όχι η εκδίκηση".

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ