EUROBASKET

Υποψήφιοι οι Κροατία και Σερβία, για το 2015

Υποψήφιοι οι Κροατία και Σερβία, για το 2015

Οι Κροάτες και οι Σέρβοι κατέθεσε την υποψηφιότητα της για να φιλοξενήσει το Eurobasket του 2015 επί των εδαφών τους -στη θέση της Ουκρανίας. Άλλοι δέκα είναι υποψήφιοι, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα.

Η πρώτη και τελευταία φορά που η Κροατία διοργάνωσε Eurobasket, ήταν το 1989. Τώρα, διεκδικεί τη... δεύτερη φορά, μέσω επίσημης αίτησης υποψηφιότητας που κατέθεσε η ομοσπονδία στη FIBA Europe, για να αναλάβει το Πανευρωπαϊκό του 2015, στη θέση της Ουκρανίας.

Στο φάκελο αναφέρει πως τα ματς θα διεξαχθούν σε Ζάγκρεμπ, Σπλιτ, Όζιεκ και Ζάνταρ, στα γήπεδα όπου φιλοξενήθηκαν τα ματς για το World Cup του χάντμπολ. Να θυμίσουμε πως η FIBA Europe έχει δώσει στην Ουκρανία ως τελική ημερομηνία να ενημερώσει αν μπορεί να φέρει εις πέρας την αποστολή, την 15η Μαΐου. Οι πληροφορίες των Κροατών ωστόσο, αναφέρουν πως οι Ουκρανοί θα αποσυρθούν. Φυσικά και οι Κροάτες δεν είναι οι μόνοι που ενδιαφέρονται για το τουρνουά. Ούτε οι μόνοι που έχουν κάνει επίσημη πρόταση. Το αυτό έκαναν και οι Σέρβοι, ό πως επιβεβαίωσε ο αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας, Ντέγιαν Μποντιρόγκα. Εν πάση περιπτώσει, υπάρχουν και οι Βέλγιο, Ιταλία, Φινλανδία, Εσθονία, Λιθουανία (οι τρεις τελευταίες, έχουν κοινή υποψηφιότητα), Λετονία, Γερμανία, Γαλλία, Τουρκία και φυσικά η Ελλάδα.

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ