EUROBASKET

Βλέπει τον Σπανούλη και μαθαίνει

Βλέπει τον Σπανούλη και μαθαίνει

Από τα χέρια του Ζέλικο Ομπράντοβιτς... στο ρόλο του ηγέτη της Τουρκίας στο Eurobasket U18 που διεξάγεται στη γείτονα. Ποιος είναι ο Μπερκ Ουγκουρλού και τι θέλει από την καριέρα του.

Όταν η Φενέρμπαχτσε αντιμετώπισε την Αναντολού Εφές, στις 10/4 το αποτέλεσμα δεν είχε την παραμικρή σημασία. Και οι δύο είχαν μείνει εκτός Euroleague. Για αυτό ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν δίστασε να δοκιμάσει πράγματα. Ο Μπερκ Ουγκουρλού λοιπόν, είχε γίνει το πρόσωπο της ημέρας.

Ο γεννημένος στις 27 Απριλίου του 1996, είχε σκοράρει 12π. (με 6/7 διπ.), ενώ πρόσφερε και 4 ριμπ., 1 κλεψ. και 7 ασίστ, σε 30' συμμετοχής, στο ντεμπούτο του στην κορυφαία διοργάνωση. Όταν το ματς τελείωσε, ήταν γνωστός σε όλη την Ευρώπη.

Ως... τέτοιος εμφανίστηκε στο Eurobasket U18 της Τουρκίας, όπου τελεί χρέη ηγέτη για τους οικοδεσπότες. Ο 18χρονος πόιντ γκαρντ μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του τουρνουά και στην ερώτηση "ποιος είναι ο καλύτερος Ευρωπαίος παίκτης που έχεις δει live ή στην TV" απάντησε " ο Βασίλης Σπανούλης. Είναι ο καλύτερος"!

Ενημέρωσε πως οι καλύτερες μπασκετικές αναμνήσεις του είναι " από τα video που έχω δει με πρωταγωνιστή τον Μάικλ Τζόρνταν", ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ στα 5 " όταν μου είπαν ότι ήμουν πολύ μικρός και μικρόσωμος για να γίνω παίκτης και πως το ταλέντο μου θα με βοηθούσε". Από την πρώτη στιγμή έως τώρα είναι στη Φενέρ και σε ό,τι αφορά τις δυνατότητες του " μπορώ να σπρώξω γρήγορα την μπάλα στο τρανζίσιον και να πασάρω σε καταστάσεις pick and roll. Μπορώ να βρω τον ελεύθερο συμπαίκτη μου, αλλά χρειάζομαι δουλειά στο σουτ χωρίς ντρίμπλα και στα τρίποντα". Όταν δεν παίζει μπάσκετ "διαβάζω για το σχολείο μου". Παρεμπιπτόντως, παρακολουθεί γαλλικό λύκειο "γ ιατί από αυτό αποφοίτησε ο πατέρας μου και μου είπε ότι αυτή η γλώσσα είναι μια από τις καλύτερες που μπορώ να μάθω, για να μου φανεί χρήσιμη στο μέλλον".

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ