EUROBASKET

Βελς: "Τηλεφωνούσαμε σε παίκτες για να τους πείσουμε να αγωνιστούν στο Eurobasket"!

Βελς: "Τηλεφωνούσαμε σε παίκτες για να τους πείσουμε να αγωνιστούν στο Eurobasket"!

Ο Γίρι Βελς, ο οποίος ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την εθνική Τσεχίας, δήλωσε με παράπονο ότι πριν από το Eurobasket ήταν αναγκασμένος να τηλεφωνεί σε παίκτες για να τους πείσει να έρθουν να αγωνιστούν με την εθνική της χώρας του!

Επειτα από 18 χρόνια όπου έδινε πάντα το "παρών" σε μεγάλες διοργανώσεις με την Τσεχία, ο Γίρι Βελς ανακοίνωσε χθες (7/9) την απόσυρσή του από την εθνική ομάδα της χώρας , μετά τον αποκλεισμό της από την συνέχεια του Eurobasket, μέσα σε κλίμα συγκίνησης. Αυτό ωστόσο δεν τον εμπόδισε να εκφράσει το παράπονό του για τη νέα γενιά παικτών της χώρας του.

Όντας για χρόνια ένας πιστός "στρατιώτης" της εθνικής του, ο Βελς ήταν εμφανώς συγκινημένος, δηλώνοντας στην συνέχεια με νόημα: " Στο πρώτο μου Eurobasket, το 1999, ένας παίκτης κόπηκε από την 12αδα και έκλαιγε. Φέτος, έπρεπε όλοι να παίρνουμε τηλέφωνο παίκτες προκειμένου να τους πείσουμε να έρθουν στην εθνική ομάδα. Αυτή λόμως δεν είναι η σωστή νοοτροπία" υποστήριξε αρχικά ο Βελς. Και δεν έμενε εκεί.

Έχοντας πάρει... φόρα, ο 37χρονος γκαρντ/φόργουορντ πρόσθεσε στην συνέχεια: " Δεν πρέπει να συμβαίνει αυτό το πράγμα. Για εμένα, το να παίζω για την εθνική ομάδα ήταν η μεγαλύτερη τιμή. Προς το τέλος της καριέρας μου συνειδητοποίησα ότι αυτό που χαιρόμουν περισσότερο ήταν να εκπροσωπώ την χώρα μου".

Η συγκίνηση ήταν εμφανής στα αποδυτήρια των Τσέχων όταν ο Βελς έκανε αυτές τις δηλώσεις, με τους συμπαίκτες του να φοράνε όλοι μάσκες με το πρόσωπό του για να τον τιμήσουν. Την καλύτερη ατάκα πάντως την είπε ο προπονητής της εθνικής Τσεχίας, Ρόνεν Γκίνζμπουργκ: " Ελπίζω όλοι οι παίκτες στην Τσεχία να έχουν τον χαρακτήρα του. Αν έχουν αυτόν ως παράδειγμα, τότε η Τσεχία θα έχει πολύ μέλλον".

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ