EUROBASKET

"Τζόρτζεβιτς σημαίνει μετάλλιο!"

"Τζόρτζεβιτς σημαίνει μετάλλιο!"

Ο Μίροσλαβ Ραντόσεβιτς υπήρξε συμπαίκτης με τον Σάσα Τζόρτζεβιτς στη Γιουγκοσλαβία που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Eurobasket 1997. Πλέον δηλώνει απόλυτη εμπιστοσύνη στον νέο προπονητή του Παναθηναϊκού.

Η Σερβία θα παραταχθεί στο προσεχές EuroBasket 2015 ως δευτεραθλήτρια κόσμου και ο Σάσα Τζόρτζεβιτς βρίσκεται αντιμέτωπος με την υπέρτατη πρόκληση.

Να οδηγήσει τους "Αετούς" στη διάκριση μέσα από έναν πολύ δύσκολο όμιλο (με Ισπανία, Γερμανία, Τουρκία, Ιταλία, Ισλανδία) και την απευθείας πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2016, που θα διεξαχθούν στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Η προετοιμασία της Σερβίας ξεκινά στις 15 Ιουλίου και ο άλλοτε συμπαίκτης του Σάσα Τζόρτζεβιτς στην εθνική Γιουγκοσλαβίας και βετεράνος γκαρντ της Παρτίζαν, Μίροσλαβ Ραντόσεβιτς, εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στον "Σάλε".

Ο Ραντόσεβιτς μίλησε στην Blic και εξήγησε ότι η Σερβία του Τζόρτζεβιτς μπορεί να παραμείνει στο πιο υψηλό επίπεδο.

"Γνωρίζετε καλά τη νοοτροπία των Σέρβων! Επιτυχία, λοιπόν, σημαίνει χρυσό μετάλλιο στο Eurobasket! Είμαστε δευτεραθλητές κόσμου και το έχουμε κάνει σαφές! Απόδειξη; Τα λόγια του Σάσα Τζόρτζεβιτς. Ο κόουτς υποστηρίζει από την πρώτη στιγμή ότι η Σερβία βρίσκεται ανάμεσα στα φαβορί. Βέβαια, το να κατακτήσεις ένα μετάλλιο σε αυτή τη διοργάνωση θα είναι πολύ-πολύ δύσκολο. Προσωπικά, αισιοδοξώ μολονότι δεν θα υπάρχουν εύκολα παιχνίδια. Η εθνική δεν πρόκειται να διαφοροποιηθεί σε σχέση με το Παγκόσμιο Κύπελλο ενώ ο Σάλε είναι πλέον πιο έμπειρος. Μιλάμε για έναν προπονητή ο οποίος δίνει τεράστιο κίνητρο στους παίκτες του, δεν υποτιμά σε καμία περίπτωση το υλικό που έχει στα χέρια του. Είναι μεγάλη υπόθεση για τη Σερβία να εξασφαλίσει την απευθείας πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Θυμίζουμε πως το EuroBasket 2015 θα διεξαχθεί το διάστημα 5-20 Σεπτεμβρίου ενώ θα δώσει τα εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Ο κάτοχος του τίτλου και ο φιναλίστ θα αγωνιστούν απευθείας στους Αγώνες της Βραζιλίας ενώ οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 3-6, θα συμμετάσχουν στο Προολυμπιακό τουρνουά.

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ