EUROBASKET

Τζόρτζεβιτς: "Σέβομαι την Ελλάδα"

Τζόρτζεβιτς: "Σέβομαι την Ελλάδα"

Η Σερβία θα παραταχθεί στο προσεχές EuroBasket 2015 ως δευτεραθλήτρια κόσμου και ο Σάσα Τζόρτζεβιτς έσπευσε να διευκρινίσει πως η εθνική ομάδα δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από την επιτυχία στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας.

Η Σερβία του Σάσα Τζόρτζεβις έφτασε ως το τέλος της διαδρομής στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας, με τη συμμετοχή της στον τελικό του τουρνουά κόντρα στις ΗΠΑ. Πλέον οι δευτεραθλητές κόσμου έχουν μπροστά τους την επόμενη πρόκληση.

Ποια είναι αυτή; Η διάκριση στο EuroBasket 2015, που θα δώσει τα εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Ο κάτοχος του τίτλου και ο φιναλίστ θα αγωνιστούν απευθείας στους Αγώνες της Βραζιλίας ενώ οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 3-6, θα συμμετάσχουν στο Προολυμπιακό τουρνουά.

Ο "Σάλε" κλήθηκε να σχολιάσει την παρουσία της Σερβίας στη διοργάνωση, έχρισε φαβορί και συμπεριέλαβε την Ελλάδα στις εθνικές ομάδες που αξίζουν σεβασμό.

"Θεωρώ ότι το EuroBasket 2015 θα είναι ένα από τα πιο δύσκολα και ανταγωνιστικά τουρνουά στην ιστορία της διοργάνωσης. Είμαστε χαρούμενοι επειδή, ακριβώς, θα συμμετάσχουμε σε αυτή τη διαδικασία. Η Γαλλία και η Ισπανία είναι τα φαβορί. Για την ακρίβεια, οι δυο τους είναι οι μεγάλοι διεκδικητές του τίτλου. Ακόμα κι αν αλλάξουν κάποια πράγματα στο ρόστερ σε σχέση με τις προηγούμενες διοργανώσεις, παραμένουν ισχυροί αντίπαλοι. Σέβομαι την Ελλάδα, τη Ρωσία και τη Γερμανία. Έχω ενημερωθεί ότι θα παραταχθούν με πολύ ποιοτικά ρόστερ. Η Ουκρανία είναι μια ομάδα που αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια ενώ η Τουρκία είναι ένα πολύ δυνατό σύνολο".

Εν συνεχεία ο εθνικός κόουτς των Σέρβων μοιράστηκε τις εμπειρίες του από τη διοργάνωση, στην οποία ο ίδιος έχει κατακτήσει τρία χρυσά μετάλλια (1991, 1995, 1997) κι ένα χάλκινο (1987)! "Η συμμετοχή στο EuroBasket είναι μια σπουδαία εμπειρία στη ζωή κάθε αθλητή. Μπορείς να κατακτήσεις διάφορους τίτλους σε συλλογικό ή ατομικό επίπεδο, όμως τίποτα δεν συγκρίνεται με τις επιτυχίες της εθνικής ομάδας! Το χρυσό μετάλλιο στο EuroBasket είναι μια διάκριση που πρέπει να κατακτήσεις".

Η Σερβία καλείται να διαχειριστεί την επιτυχία στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας, εκεί όπου έφτασε ως τον τελικό της διοργάνωσης, κόντρα στην πανίσχυρη Team USA. "Δεν μπορούμε να κρυφτούμε πίσω από αυτή τη διάκριση. Πρέπει να βγούμε εκεί έξω και να παλέψουμε για το καλύτερο! Ίσως δεν διαθέτουμε την καλύτερη ομάδα στο τουρνουά όμως κανείς δεν πρόκειται να μας απαγορεύσει να σκεφτόμαστε σαν να είμαστε οι καλύτεροι. Για την ακρίβεια, να πιστέψουμε ότι είμαστε οι καλύτεροι"

Οι όμιλοι του EuroBasket 2015

Α' όμιλος Β' όμιλος Γ' όμιλος Δ' όμιλος
Γαλλία Ισπανία Κροατία Λιθουανία
Φινλανδία Σερβία Σλοβενία Λετονία
Βοσνία/Ερζεγοβίνη Γερμανία Ελλάδα Ουκρανία
Πολωνία Τουρκία Σκόπια Βέλγιο
Ισραήλ Ισλανδία Γεωργία Τσεχία
Ρωσία Ιταλία Ολλανδία Εσθονία
TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ