EUROBASKET

Τζόρτζεβιτς: "Δεν θα κατεβάσουμε τον πήχη"

Τζόρτζεβιτς: "Δεν θα κατεβάσουμε τον πήχη"

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς, κατάφερε το ακατόρθωτο. Πήρε μία ομάδα με νέους παίκτες, οι οποίοι δεν είχαν ιδιαίτερη εμπειρία πιο πριν, αφήνοντας έξω έμπειρους παίκτες και κατόρθωσε να την οδηγήσει στον τελικό του Μουντομπάσκετ της Ισπανίας.

Όταν ο Σάσα Τζόρτζεβιτς ανέλαβε χρέη προπονητή στον πάγκο της Σερβίας, κανένας δεν πίστεψε πως θα κατάφερνε να την οδηγήσει στον τελικό του Μουντομπάσκετ απέναντι στις ΗΠΑ, όπου και κατέκτησε τη δεύτερη θέση.

Σε συνέντευξή του ο ίδιος αναφέρθηκε στο πόσο σημαντική ήταν γι' αυτούς η κατάκτηση της δεύτερης θέσης, για το Eurobasket 2015, αλλά και για τον επόμενο στόχο που δεν είναι άλλος από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο.

Πόσο σημαντική ήταν η κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στην Ισπανία;

"Πολύ σημαντική, αλλά έχει ήδη ξεχαστεί. Τώρα επικεντρωνόμαστε στον επόμενο στόχο μας, που είναι η απευθείας πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο. Πράγμα που σημαίνει πως πρέπει να παίξουμε πολύ καλά στους τελικούς του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος αυτής της χρονιάς. Έτσι θέλουμε να ενισχύσουμε την πίστη μας στην ιστορική Σερβία, με σαφή στόχο να κερδίσουμε μετάλλια σε κάθε διοργάνωση".

Οπότε αυτό ήταν ένα τρένο που το Σερβικό μπάσκετ δεν έπρεπε να χάσει;

"Δεν ξέρω, αλλά ήταν καιρός να "ταξιδέψει" με ένα τρένο ατμού. Όταν οι προπονητές κάθονται πρώτη θέση και το ίδιο και οι παίκτες , έτσι μόνο θα απολαύσουν το ταξίδι. Όλοι οι προπονητές και το διοικητικό συμβούλιο μπορούν να σχεδιάζουν στον πίνακα, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς τους καλαθοσφαιριστές. Όχι δε μπορούμε. Στηρίζουμε αυτούς που δουλεύουν και τους δίνουμε την ευκαιρία να εξελιχθούν, να γίνουν σταρ, μία πραγματική προσωπικότητα. Αυτά είναι τα στοιχεία που απαιτούνται στο μπασκετ".

Μιλώντας για "τρένα", σε τι αναφέρεται η δήλωση σου "πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο κανείς δεν πίστεψε στην Εθνική ομάδα και τώρα όλοι θέλουν να την ακολουθήσουν";

"Πιστέψαμε πως ο κόσμος αμφέβαλλε για εμάς, ακόμη κι αυτοί από τον κόσμο του μπάσκετ. Προφανώς και υπάρχουν λόγοι γι' αυτές τις υποψίες. Είπα στους παίκτες μου, πως τώρα είναι στο χέρι μας να εκπλήξουμε τους σκεπτικιστές. Τρία παιχνίδια έχουν χαραχθεί στη μνήμη μας, και τα τρία με τη Γαλλία. Το πρώτο είναι το τουρνουά στην Ορτέζ όπου γίναμε ομάδα, το δεύτερο στο γκρουπ του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπου και μείναμε και το τρίτο στους ημιτελικούς".

Η επιθυμία που έχετε να κατακτήσετε ένα χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα βασίζεται στη πραγματικότητα, ή είναι μέρος της στρατηγικής που με επιτυχία ακολουθήσατε στο Παγκόσμιο Κύπελλο, να πείσετε τους παίκτες πως αξίζουν περισσότερο απ' ότι οι ίδιοι πιστεύουν;

"Σε αυτό το σημείο δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από τα αποτελέσματα που πετύχαμε στην Ισπανία, ούτε έχουμε λόγο να φοβόμαστε ή να μιλήσουμε για την επιτυχία που ήρθε τόσο γρήγορα. Δεν θα κατεβάσουμε τον πήχη, αντίθετα θα τον ανεβάσουμε ακόμη πιο ψηλά. Εκτός από την αδιαμφισβήτητη ποιότητα που διαθέτουμε, για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, είναι απαραίτητο να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε στα παιχνίδια της τελικής φάσης. Αυτή είναι η ουσία του ανταγωνισμού".

Για πόσο καιρό ακόμη θα είναι σε θέση η ομάδα να αντιμετωπίζει τις όλο και πιο συχνές προσφορές που έχετε να αναλάβετε χρέη προπονητή σε έναν από τους μεγαλύτερους ευρωπαϊκούς συλλόγους(Ολυμπιακός, Ρεάλ Μαδρίτης);

"Είναι φυσικό να έρχονται αυτές οι προσφορές, αλλά είμαι σε μία σοβαρή και υπεύθυνη θέση που με γεμίζει και απαιτεί μεγάλη αφοσίωση. Εάν δεν ήταν αυτός ο πρωταρχικός μου σκοπός, πιστέψτε με θα πήγαινα τρέχοντας στη Ρεάλ Μαδρίτης. Αλλά θα ήταν άδικο για την ομάδα που πήρα.

Πολλοί θα έλεγαν, πως η άρνηση της εν λόγω προσφοράς προς το παρόν δεν είναι και πολύ λογική.

"Δεν είναι λογική για μένα ή για την ομάδα";

Επομένως λέτε πως η Σερβία μπορεί να υπολογίζει στον Σάσα Τζόρτζεβιτς;

"Έχω υπογράψει συμβόλαιο για τρία χρόνια, μέχρι το 2016, όταν τελειώσουν οι Ολυμπιακοί αγώνες θα καθίσω με τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας. Υπάρχουν πολλά σχέδια".

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ