EUROBASKET

Τρίτωσε το κακό με Αντετοκούνμπο

Τρίτωσε το κακό με Αντετοκούνμπο

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι το μεγαλύτερο όνομα που θα απουσιάσει από το EuroBasket, μεγαλώνοντας τη σχετική λίστα. Η αρχή είχε γίνει με τους Ντανίλο Γκαλινάρι και Σέρχιο Γιουλ.

Οι αμφιβολίες σχετικά με την παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο EuroBasket επιβεβαιώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου (19/8), λίγο πριν από την έναρξη του φιλικού της Εθνικής Ανδρών με τη Μεγάλη Βρετανία. Ο "Giannis" ενημέρωσε μέσω της επίσημης σελίδας του στο Facebook πως δεν θα δώσει το "παρών" στη μεγάλη φετινή διοργάνωση , αλλάζοντας άρδην τα δεδομένα για τη "γαλανόλευκη", που καλείται πλέον να πορευτεί δίχως τον ηγέτη της.

Η ομάδα του Κώστα Μίσσα είδε τη δυναμική της να μειώνεται σημαντικά, αλλά πλέον είναι υποχρεωμένη να κοιτάξει παρακάτω και να βαδίσει, αφήνοντας κατά μέρους τον θόρυβο και την απογοήτευση από τα μαντάτα που μετέφερε -από την Κίνα- ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Η Ελλάδα δεν είναι, εξάλλου, η μοναδική χώρα που θα κληθεί να πορευτεί στο EuroBasket δίχως ένα βασικό (βασικότατο) στέλεχός της. Για την ακρίβεια, το όνομα του 23χρονου φόργουορντ ήρθε να προστεθεί στη λίστα, που... άνοιξαν τις τελευταίες ημέρες δύο άλλοι παίκτες: ο Ντανίλο Γκαλινάρι και ο Σέρχιο Γιουλ. Για διαφορετικούς λόγους, βέβαια.

Ο πρώτος δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα νεύρα του στο φιλικό της Ιταλίας με την Ολλανδία, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πάνω στον Τζίτο Κοκ . Αποτέλεσμα; Υπέστη κάταγμα στο χέρι και θα μείνει στα "πιτς" για τουλάχιστον ενάμιση μήνα, όπερ και σημαίνει πως δεν θα καταφέρει να ενισχύσει τις προσπάθειες της "σκουάντρα ατζούρα". Από την πλευρά του, ο γκαρντ της Ρεάλ Μαδρίτης είδε την τύχη να του γυρίζει την πλάτη στη διάρκεια του φιλικού της Ισπανίας με το Βέλγιο, όταν το δεξί του γόνατο κόλλησε στο παρκέ, για να προκύψει η ρήξη πρόσθιου χιαστού που θα τον κρατήσει μακριά από τα παρκέ για τουλάχιστον εφτά μήνες.

Οι δυο τους λοιπόν, ήταν οι πλέον άτυχοι (αν και ο "Γκάλο" είναι ο υπαίτιος του δικού του τραυματισμού), με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να μεγαλώνει τη λίστα. Παρεμπιπτόντως, την τρέχουσα εβδομάδα έγινε γνωστό πως κι ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα θα μείνει εκτός μάχης λόγω τραυματισμού στο γόνατο. Κι όλα αυτά, σε ένα καλοκαίρι που οι απουσίες είναι ήδη αρκετές -με πολλές και διαφορετικές αιτίες. Θυμίζουμε ότι εκτός από το EuroBasket είναι εδώ και καιρό οι: Ρούντι Γκομπέρ (Γαλλία), Νικολά Μπατούμ (Γαλλία), Σερζ Ιμπάκα (Ισπανία), Ρούντι Φερνάντεθ (Ισπανία), Νίκολα Μίροτιτς (Ισπανία), Νίκολα Γιόκιτς (Σερβία), Νέμανια Μπιέλιτσα (Σερβία), Ερσάν Ιλιασόβα (Τουρκία), Ομέρ Ασίκ (Τουρκία), Γιαν Βέσελι (Τσεχία), Άλεξ Λεν (Ουκρανία), Ζόραν Ντράγκιτς (Σλοβενία) και... Τάιλερ Ντόρσεϊ (Ελλάδα).

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ