EUROBASKET

Τρίτοι με σόου Ντράγκιτς

Τρίτοι με σόου Ντράγκιτς

Η Σλοβενία κέρδισε πιο εύκολα απ' ότι δείχνει το τελικό 62-51 τα Σκόπια και προκρίθηκε στην επόμενη φάση ως 3η του Γ' ομίλου. Στην αντίπερα όχθη οι Σκοπιανοί αποχεραίτησαν τη διοργάνωση με τον Ιλιέφσκι να ανακοινώνει την απόσυρση του από την εθνική ομάδα

Κάνοντας ένα ώριμο παιχνίδι και μην αφήνοντας πολλά περιθώρια στους Σκοπιανούς η Σλοβενία έδειξε εξαρχής ότι δεν είναι διατεθειμένη να χάσει. Η ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς επικράτησε με 62-51 των γειτόνων κι έτσι κατέλαβε την τρίτη θέση του Γ' ομίλου που τη στέλνει πάνω στον ηττημένο του Λιθουανία-Τσεχία, το οποίο θα γίνει απόψε το βράδυ. Στην αντίπερα όχθη οι Σκοπιανοί σταματάνε εδώ το ταξίδι τους στη διοργάνωση, καθώς με 1 νίκη σε 5 παιχνίδια έχασαν κάθε ελπίδα πρόκρισης.

Αυτό το παιχνίδι ήταν και το κύκνειο άσμα για ένα μεγάλο κεφάλαιο του Σκοπιανού μπάσκετ, καθώς μετά το τέλος του ματς ο Βλάντο Ιλιέφσκι ανακοίνωσε ότι αυτό ήταν το τελευταίο του παιχνίδι με τη φανέλα με το εθνόσημο. Ο 35χρονος γκαρντ τελείωσε τον αγώνα με 15 πόντους, 2 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο.

O MVP

Ο Ζόραν Ντράγκιτς θύμισε για λίγο... τον αδελφό του, Γκόραν. Ο νέος γκαρντ της Χίμκι στα 27 λεπτά που αγωνίστηκε σημείωσε 20 πόντους με 1/2 βολές, 8/10 δίποντα και 1/6 τρίποντα δείχνοντας ότι ακόμα κι αν δεν του πάει το μακρινό σουτ μπορεί με τη διείσδυση να αποτελέσει κίνδυνο για κάθε άμυνα.

Το κλειδί της αναμέτρησης

Το δυναμικό ξεκίνημα της Σλοβενίας έδωσε από νωρίς ένα σημαντικό προβάδισμα, το οποίο έπρεπε να διαχειριστεί. Οι παίκτες του Ζντοβτς είχαν την απαιτούμενη εμπειρία και το ταλέντο για να κρατήσουν τα ηνία του σκορ μέχρι τέλους στα χέρια τους κι έτσι έφτασαν στο τελικό 62-51.

Το στατιστικό που ξεχώρισε

Η Σλοβενία σούταρε με 54% στα δίποντα (22/41) καθώς από νωρίς είχε διαγνώσει ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος μέσα στο ζωγραφιστών των Σκοπίων. Από την άλλη πλευρά, οι παίκτες του Σρμπινόφσκι είχαν 4/20 τρίποντα και με 20% σε έναν τόσο νευραλγικό τομέα απέναντι σε μία ανώτερη ποιοτικά ομάδα δεν μπορούσε να έχει πολλές ελπίδες.

Τρίτοι με σόου Ντράγκιτς

Το ματς

Με επιθετική πολυφωνία ξεκίνησε το παιχνίδι η Σλοβενία που μετά την ήττα από την Ελλάδα είδε να χάνει την ευκαιρία για να διεκδικήσει μία από τις πρώτες δύο θέσεις του ομίλου. Οι "δράκοι" είχαν ανακαλύψει το αδύνατο σημείο της άμυνας των Σκοπίων και "χτυπώντας" κοντά στο καλάθι βρέθηκαν από νωρίς να προηγούνται με 17-5 (στο 5') έχοντας ως πρώτο σκόρερ τον Όμιτς. Όταν οι παίκτες του Σρμπινόφσκι βρήκαν τον τρόπο να σκοράρουν με μεγαλύτερη συνέπεια κατάφεραν να ισορροπήσουν το ματς, όμως και πάλι η περίοδος έκλεισε στο 24-10.

Με τα Σκόπια να αστοχούν σε 7 συνεχόμενες προσπάθειες έξω από τα 6.75μ. και τη Σλοβενία να μένει χωρίς πόντο για περίπου 6 λεπτά το δεύτερο δεκάλεπτο έδειχνε να μην έχει έναν παραγωγικό ρυθμό. Οι δύο ομάδες έδειχναν νευρικές και οι επιλογές τους στην επίθεση δεν ήταν οι καλύτερες δυνατές (28-18 στο 17'). Σε ολόκληρη τη δεύτερη περίοδο η Σλοβενία σκόραρε μόλις 7 πόντους κι έτσι οι Σκοπιανοί βρήκαν την ευκαιρία να μειώσουν σε 31-24 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Τα Σκόπια είχαν πιστέψει στην ανατροπή και με τον Ιλιέφσκι σε ρόλο ηγέτη προσπάθησαν να κάνουν το come back (37-32 στο 24'), όμως οι Όμιτς και Ντράγκιτς είχαν αντίθετη άποψη. Με ένα επιμέρους 15-9 έστειλαν τη διαφορά και πάλι σε διψήφια επίπεδα βάζοντας "φρένο" στις βλέψεις των γειτόνων (52-41 στο 30'). Η τέταρτη περίοδος ήταν απόλυτα ισορροπημένη με τις δύο ομάδες να μην αφήνουν κανένα πόντο αναπάντητο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Σλοβενία να διατηρήσει την διαφορά που είχε "χτίσει" και τελικά να κερδίσει με 62-51.

Τα δεκάλεπτα: 24-10, 31-24, 52-41, 62-51.

ΣΛΟΒΕΝΙΑ (Ζντοβτς): Γιοκσίμοβιτς 5 (1), Πρέπελιτς 7 (2), Μπλάζιτς 6, Νίκολιτς, Ντράγκιτς 20 (1), Ζούπαν, Μπάλαζιτς 6, Όμιτς 14 (11 ριμπ.), Κλόμπουτσαρ 4, Σλόκαρ.

ΠΓΔΜ (Σρμπινόφσκι): Ιλιέφσκι 15 (2), Σοκόλοφ 2, Κοστόσκι 1, Στογιανόφσκι Ντ. 8 (1), Σιμονόφσκι 5 (1), Τραϊκόφσκι 6, Γκουρόσκι, Χέντριξ 4, Σαμαρτζίσκι 10.

Τα στατιστικά του αγώνα

Η τελική κατάταξη των ομίλων

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ