EUROBASKET

Τρελό το κέφι της Ισλανδίας!

Τρελό το κέφι της Ισλανδίας!

Ο Β' όμιλος του Eurobasket 2015 αφορά τις Ισπανία, Σερβία, Τουρκία, Ιταλία, Γερμανία και Ισλανδία, με εκπροσώπους των τελευταίων να δηλώνουν ανυπόμονοι. Για ποιο λόγο;

Αν κάνετε τον κόπο να ρίξετε μια ματιά στους ομίλους του Eurobasket 2015, κατά 99% το βλέμμα σας θα κολλήσει στον Β'. Εκεί υπάρχουν οι Ισπανία, Σερβία, Τουρκία, Ιταλία και Γερμανία. Υπάρχει και μια ακόμη ομάδα: η Ισλανδία, της οποίας οι εκπρόσωποι δηλώνουν ευτυχισμένοι! Για ποιο πράγμα;

" Ξέρουμε πως είμαστε σε έναν πολύ δυνατό γκρουπ, με ομάδες που πιθανότατα θα καταλήξουν στις καλύτερες της διοργάνωσης" εξήγησε ο κόουτς Κρεγκ Πέντερσεν, πριν περάσει στο παρασύνθημα: " Ξέρουμε πως θα είναι δύσκολα, αλλά πάντα είναι έχεις ενθουσιασμό όταν αντιμετωπίζεις τις καλύτερες ομάδες! Θα είναι ενδιαφέρον να δω πώς θα παίξουμε. Στη Θεωρία είμαστε η πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου, αλλά είμαστε συνηθισμένοι να μας αποκαλούν αουτσάιντερ. Δεν ήταν κάτι που μας επηρέασε στο παρελθόν". Παρένθεση: αυτή θα είναι η πρώτη συμμετοχή της χώρας σε Eurobasket, στην ιστορία της.

Για να μη νομίζετε πως ο Πέτερσον είχε μια ιδιαίτερη άποψη, την οποία δεν συμμερίζεται άλλος, να σας πούμε ότι ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Χάνες Τζόνσον ενημέρωσε ότι " είναι tricky το γκρουπ μας, αλλά θα έχει πλάκα! Ανυπομονούμε για την πρόκληση. Είμαι σίγουρος πως και οι παίκτες ανυπομονούν".

Πώς έφτασαν στο Βερολίνο οι Ισλανοδί; Πέρασαν μαζί με τη Βοσνία, από τον Α' όμιλο των προκριματικών, αφήνοντας εκτός τη Μεγάλη Βρετανία. Ο Πέντερσεν είχε και μια άλλη επισήμανση: "Τ ο μπάσκετ είναι τεράστιο σπορ στη χώρα μας και η πρόκριση συγκέντρωσε μεγαλύτερη προσοχή. Καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα εξελιχθούμε. Ελπίζω να τα πάμε καλά στο Βερολίνο". Για την ιστορία, το πρόγραμμα τους θα ξεκινήσει με την οικοδέσποινα Γερμανία, στις 5/9.

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ