EUROBASKET

Σε ποδοσφαιρικό γήπεδο, οι τελικοί

Σε ποδοσφαιρικό γήπεδο, οι τελικοί

Η Γαλλία προβάλει ως το απόλυτο φαβορί, για να αναλάβει το Eurobasket 2015 (η απόφαση θα ανακοινωθεί στις 8/9), με τους πρωταθλητές Ευρώπης να αποκαλύπτουν μέρος του σχεδιασμού τους... που αφορά ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο.

Τη Δευτέρα 8/9 θα ανακοινώσει η FIBA Europe πού θα διεξαχθεί το Eurobasket 2015, μετά την αδυναμία της Ουκρανίας να φέρει εις πέρας την αποστολή -για τους προφανείς λόγους.

Φάκελο υποψηφιότητας έχουν καταθέσει οι Γαλλία, Κροατία, Γερμανία, Πολωνία, Φινλανδία, Λετονία, Τουρκία και Ισραήλ. Η Ελλάδα δεν υπέβαλε επίσημη υποψηφιότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες, αρκέστηκε στο να διαθέσει τα γήπεδα και τον κόσμο που θα δουλέψει για τη διοργάνωση (εφόσον της ανατεθεί κάποιος όμιλος), με αντάλλαγμα τα κέρδη -εφόσον δεν είχε να πληρώσει για το φάκελο.

Αυτοί που είναι ένα επίπεδο πιο πάνω από τους υπόλοιπους είναι οι Γάλλοι, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες της Mundo Deportivo έχουν προτείνει να διεξαχθεί η τελική φάση μακριά από το Παρίσι. Για την ακρίβεια, στη Λιλ. Ένας από τους λόγους έχει να κάνει με τα έργα που γίνονται στο Palais de Bercy, προκειμένου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της διοργάνωσης του Final Four της Euroleague, το 2010.

Η πόλη της Λιλ βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Βέλγιο και διαθέτει το Grand Stade Pierre Mauroy, στάδιο με οροφή που "κλείνει" και μπορεί να φιλοξενήσει αγώνες μπάσκετ (αφού προηγηθούν ανάλογες εργασίες), τους οποίους θα είναι σε θέση να παρακολουθήσουν έως και 35.000 φίλαθλοι, από τις εξέδρες.

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ