EUROBASKET

Το Ευρωμπάσκετ πάει ... ποδόσφαιρο

Το Ευρωμπάσκετ πάει ... ποδόσφαιρο

Σήμερα το απόγευμα θα ανακοινωθεί από την FIBA Europe το που θα διεξαχθεί το Ευρωμπάσκετ 2015. Τέσσερις διαφορετικές πόλεις σε όλη την Ευρώπη, για τους ομίλους συν τη Λιλ με το ...ποδοσφαιρικό γήπεδο, το επικρατέστερο σενάριο

Στο επίσημο ξενοδοχείο των ομάδων του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η FIBA Europe θα ανακοινώσει την απόφασή της για το επόμενο Ευρωμπάσκετ. Ως γνωστόν η διοργάνωση έχει αφαιρεθεί από την Ουκρανία και σήμερα θα μάθουμε που θα γίνουν οι τέσσερις όμιλοι και η τελική φάση του τουρνουά.

Το επικρατέστερο σενάριο είναι να διοργανωθούν τέσσερις όμιλοι σε ισάριθμες διαφορετικές πόλεις, με την Γαλλία να παίρνει και ένα γκρουπ (Ναντ ή Μονπελιέ) καθώς και τα τελικά, που θα διεξαχθούν στο ... ποδοσφαιρικό γήπεδο της Λιλ. Το στάδιο της γαλλικής πόλης έχει κλειστή οροφή, έχει την τεχνολογία να χωριστεί στα δυο και αφού ανυψωθεί η αρένα του μπάσκετ, να μεταμορφωθεί σε ένα κλειστό γήπεδο 25.000 θεατών!

Μια λεπτομέρεια μόνο. Ο μηχανισμός, από τους Γάλλους, δεν έχει δοκιμαστεί ακόμη για αγώνες μπάσκετ, αλλά μόνο για συναυλίες.

Κροατία, Φινλανδία, Γερμανία, Ισραήλ, Λετονία, Πολωνία και Τουρκία είναι οι χώρες που διεκδικούν επίσης ένα όμιλο. Οι Κροάτες και οι Πολωνοί, φέρεται να έχουν προβάδισμα, δεν αποκλείεται να δούμε ένα όμιλο και στη Γερμανία, ή στη Φινλανδία, όπου το μπάσκετ είναι η νέα μόδα.

Εξυπακούεται ότι κάθε χώρα που αναλαμβάνει τη διοργάνωση ενός ομίλου, θα έχει την εθνική ομάδα σαν γηπεδούχο.

Υπομονή μέχρι το απόγευμα...

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ