EUROBASKET

To Eurobasket και... οι φίλοι του

To Eurobasket και... οι φίλοι του

Η Κεντρική Επιτροπή της FIBA Europe αποφάσισε οι διοργανώτριες χώρες του Eurobasket 2015 να αποκτήσουν και συνεργάτες. Δείτε πώς διαμορφώνεται η διοργάνωση.

Στη σύσκεψη που συγκάλεσε η Κεντρική Επιτροπή της FIBA Europe, συζήτησε επί της πρότασης που είχε τεθεί και ήθελε τις διοργανώτριες χώρες να αποκτούν συνεργάτες, για τη φάση των ομίλων. Αυτή εγκρίθηκε και κάπως έτσι οι χώρες που θα ασχοληθούν ενεργά με το οργανωτικό κομμάτι, έγιναν οκτώ.

Η Γαλλία που θα διαθέσει δυο γήπεδα (Μονπελιέ και Λιλ) θα συνεργαστεί με τη Φινλανδία, η Γερμανία (Βερολίνο) με την Τουρκία, η Κροατία (Ζάγκρεμπ) με τη Σλοβενία και η Λετονία (Ρίγα) με την Εσθονία).

Τα κριτήρια βάσει των οποίων επελέγησαν οι συνεργάτες ήταν εμπορικά και marketing, ενώ αφορούν μόνο το Eurobasket 2015,λόγω των ειδικών καταστάσεων που προέκυψαν μετά την αφαίρεση του τουρνουά από την Ουκρανία.

Φυσικά, οι συνεργάτες θα επηρεάσουν και την προσεχή κλήρωση για τη φάση των ομίλων (8/12 στη Disneyland), καθώς θα τοποθετηθούν στα γκρουπ εκείνων στους οποίους θα προσφέρουν μια χείρα βοηθείας.

Η Κεντρική Επιτροπή αποφάσισε και ότι το EuroBasket 2017 θα έχει 24 ομάδες. Τα προκριματικά αυτού θα διεξαχθούν Αύγουστο και Σεπτέμβριο του 2016 (από τις 31/8 έως τις 17/9), με εντός και εκτός έδρας αγώνες, που θα αφορούν και την κατάταξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016. Οι ημέρες των αγώνων θα είναι Σάββατο και Τετάρτη.

Το Eurobasket γυναικών του 2017 θα 'χει 16 ομάδες και το σύστημα θα είναι ίδιο με το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014, προκειμένου να μειωθεί το χρονικό διάστημα του τουρνουά. Τα προκριματικά θα 'χουν εντός και εκτός ματς που θα διεξαχθούν το χειμώνα της σεζόν 2015-16 και το φθινόπωρο του 2016. Οι ενδιαφερόμενοι να το αναλάβουν μπορούν να καταθέσουν τις υποψηφιότητες τους έως τις αρχές του 2015. Η απόφαση θα γίνει γνωστή τον Ιούνιο του ίδιου έτους.

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ