EUROBASKET

Το σόου του Τζεντίλε

Το σόου του Τζεντίλε

Ο Αλεσάντρο Τζεντίλε ήταν ό,τι καλύτερο είχε να παρουσιάσει χθες η Ιταλία, στο 91-90 επί της Γεωργίας στην Τεργέστη. Απολαύστε τον αρχηγό της Αρμάνι Μιλάνο και εκ των ηγετών της "σκουάντρα ατζούρα" εν δράσει (VIDEO).

Ο Αλεσάντρο Τζεντίλε έκανε το ντεμπούτο του στην εθνική Ανδρών της Ιταλίας στο EuroBasket της Σλοβενίας (2013), εκεί όπου η ''σκουάντρα ατζούρα'' έφτασε ως τα προημιτελικά της διοργάνωσης πριν αποκλειστεί από τη Λιθουανία.

Μάλιστα ήταν πρώτος σκόρερ της Ιταλίας με 14.2 πόντους. "Το να κατακτάς τίτλους με την Εθνική ομάδα της χώρας σου δεν συγκρίνεται με τίποτα. Ο Μπουλέρι μου εξήγησε το πως ένιωσε όταν κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι στιγμές που σε ακολουθούν στο υπόλοιπο της ζωής σου και θέλω να τις ζήσω'' παραδέχεται ο αρχηγός της Αρμάνι Μιλάνο, ο οποίος θα ηγηθεί της Ιταλίας στο Eurobasket 2015.

Η φετινή βερσιόν της "σκουάντρα ατζούρα" αποτελεί μια εκ των κορυφαίων τα τελευταία χρόνια ενώ το ζητούμενο για την ομάδα του κόουτς Σιμόνε Πιανιτζιάνι είναι η επιστροφή στη "ζώνη" των μεταλλίων σε διεθνή διοργάνωση για πρώτη φορά μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, το 2004! Τότε η Ιταλία κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, στον τελικό με την Αργεντινή.

Χθες (28/8) οι Ιταλοί επικράτησαν δύσκολα της Γεωργίας με 91-90, σε φιλικό προετοιμασίας που διεξήχθη στην Τεργέστη. Ο Τζεντίλε τελείωσε το ματς με 22 πόντους, 4 ριμπάουντ και ισάριθμες ασίστ σε 27'53".

Πρόβλημα με Μπαρνιάνι

Στο μεταξύ, ο Αντρέα Μπαρνιάνι υπέστη διάστρεμμα στην πρώτη περίοδο και αποχώρησε. Ο διεθνής Ιταλός σέντερ θα υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις ώστε να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος.

Αλεσάντρο Τζεντίλε vs Γεωργίας

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ