EUROBASKET

Το παρολίγον πάθημα έγινε... μάθημα

Το παρολίγον πάθημα έγινε... μάθημα

Η Γαλλία έδειξε να μαθαίνει από το οριακό παιχνίδι κόντρα στην Φινλανδία και απέναντι στην Βοσνία δεν... αστειεύτηκε κερδίζοντας με το επιβλητικό 81-54.

Ήταν να μην πάρει μπροστά η Γαλλία που με ένα εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο κέρδισε με το ευρώ 81-54 την Βοσνία. Αυτή ήταν η 2η νίκη για τους "τρικολόρ" που μετά την Φιλάνδια έδειξαν να συνέρχονται από την... παρολίγον "ψυχρολουσία". Στα σημαντικά του αγώνα ήταν οι 11 πόντοι που σημείωσε ο Τόνι Πάρκερ, καθώς με αυτούς τους πόντους ισοφάρισε τον Νίκο Γκάλη.

Ο MVP

Σε ακόμα ένα παιχνίδι ο Νάντο Ντε Κολό ήταν η ήρεμη δύναμη της Γαλλίας. Ο γκαρντ της ΤΣΣΚΑ κάνει πολλές δουλειές μέσα στο παρκέ κι αυτό το έδειξε και κόντρα στους Βόσνιους στα 20 λεπτά που έμεινε στο παρκέ. 12 πόντοι με 5/6 δίποντα και 2/2 βολές, καθώς και 7 ριμπάουντ ήταν ο απολογισμός του.

Το κλειδί της αναμέτρησης

Όσο το παιχνίδι πήγαινε σε χαμηλό τέμπο η Βοσνία έβλεπε ότι μπορεί να διεκδικήσει κάτι από το παιχνίδι, όμως όταν ο ρυθμός άνοιξε τότε το ταλέντο και τα πλούσια αθλητικά προσόντα των Γάλλων δεν μπορούσαν να αντιμετωπιστούν. Οι παίκτες του Κολέ έδειξαν να έχουν πάρει το μάθημα τους από την Φινλανδία κι όταν βρήκαν την ευκαιρία πάτησαν γκάζι μοιράζοντας θέαμα.

Το στατιστικό που ξεχώρισε

Τέσσερα λεπτά αρκούσαν στην Γαλλία για να διαλύσει κάθε ελπίδα νίκης που είχαν οι Βόσνιοι. Μέσα σε λιγότερο από 5 λεπτά η παρέα του Τόνι Πάρκερ έτρεξε ένα σερί 21-0 και μετέτρεψε το 41-30 σε 62-30. Σε εκείνο το σημείο του αγώνα οι παίκτες του Ιβάνοβιτς δεν μπορούσαν να πάρουν ανάσα ούτε σε άμυνα ούτε και σε επίθεση.

Το παρολίγον πάθημα έγινε... μάθημα

Ο αγώνας

Με το παιχνίδι σε χαμηλό τέμπο και την Βοσνία να δείχνει "ζεστή" έξω από τα 6.75μ. φαινόταν ότι η Γαλλία θα μπορούσε να έχει μεγάλο πρόβλημα αν δεν προσέξει (13-15 στο 7'). Οι δύο ομάδες ήταν αρκετά άστοχες στις προσπάθειες τους κι έτσι το χαμηλό 15-17 του πρώτου δεκαλέπτου μόνο ως φυσιολογικό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. Στη δεύτερη περίοδο αρχικά οι παίκτες του Ιβάνοβιτς "σίγησαν" και με καλάθια των Λοβέρν, Βέστερμαν και Φουρνιέ η Γαλλία έτρεξε ένα επιμέρους 9-1 ξεφεύγοντας για πρώτη φορά με +10 (16-26 στο 14'). Έχοντας κάνει το πρώτο βήμα οι "τρικολόρ" δεν φάνηκε να δυσκολεύονται για να διατηρήσουν τη διαφορά τους σε αυτά τα επίπεδα μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου (26-37 στο 20').

Το τρίτο δεκάλεπτο είχε τη σφραγίδα μίας ομάδας κι αυτή δεν ήταν άλλη από τη Γαλλία. Οι παίκτες του Κολέ βρήκαν ρυθμό και χώρους για να εκμεταλλευτούν τα αθλητικά τους προσόντα κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τρέξουν ένα σερί 21-0 μετατρέποντας το 30-41 (στο 23') σε νταμπλ σκορ και πιο συγκεκριμένα σε 30-62 στο 27'. Από εκεί και πέρα τα πάντα εξελίχθηκαν σε έναν γαλλικό υγιεινό περίπατο με τον Βενσάν Κολέ να ξεκουράζει τους παίκτες του ενόψει της συνέχειας.

Τα δεκάλεπτα: 15-17, 26-37, 34-67, 54-81.

Βοσνία (Ιβάνοβιτς): Πάσαλιτς, Μπούζα 2, Στιπάνοβιτς 10, Σούταλο 8 (2), Μπάβτσιτς 4, Γκόρντιτς 3 (1), Κικάνοβιτς 10, Πέρσιτς 2, Μιλόσεβιτς 3 (1), Ρενφρό 8, Βράμπατς, Αλμπίγιανιτς 4.

Γαλλία (Κολέ): Βέστερμαν 9 (3), Μπατούμ 11 (1), Λοβέρν 12 (1), Καουντί 7, Πάρκερ 11 (1), Φουρνιέ 2, Πιετρούς 5, Ντε Κολό 12, Ντιαό 3, Ζελαμπάλ 4, Γκομπέρ 5, Τζαϊτέ.

Τα στατιστικά του αγώνα

Δείτε τις βαθμολογίες του Ευρωμπάσκετ

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ