EUROBASKET

Το buzzer beater του Λοτζέσκι μπέρδεψε τους διαιτητές

Το buzzer beater του Λοτζέσκι μπέρδεψε τους διαιτητές

Παρακολουθήστε σε βίντεο τόσο το buzzer beater καλάθι του Λοτζέσκι στα δραματικά δευτερόλεπτα, όσο και το πεντάλεπτο που οι μπερδεμένοι διαιτητές προσπαθούσαν να αποφασίσουν αν θα έπρεπε να μετρήσει.

Το Βέλγιο σημείωσε μία τεράστια νίκη κόντρα στη Λιθουανία με σκορ 74-76 και μάλιστα με δραματικό τρόπο. Ο Βαν Ρόσομ έκανε το coast-to-coast στα εναπομείναντα πέντε δευτερόλεπτα, το σουτ που δοκίμασε ύστερα από μπάσιμο δεν ήταν καλό, αλλά εκεί, σαν από μηχανής θεός, ο κορυφαίος της αναμέτρησης, Ματ Λοτζέσκι, έδωσε τη νίκη για τους "κόκκινους διαβόλους".

Η φάση όμως προβλημάτισε τους διαιτητές. Τους μπέρδεψε. Μάλιστα, έκαναν πέντε λεπτά ώστε να αποφασίσουν όλοι μαζί για το αν θα έπρεπε να μετρήσουν ή όχι το "βελούδινο άγγιγμα" του Ματ Λοτζέσκι, ο οποίος με φόλοου, ύστερα από το χαμένο λέι-απ του Βαν Ρόσομ, έδωσε τη νίκη στο Βέλγιο στην εκπνοή της αναμέτρησης.

Όπως και θα δείτε στο παρακάτω βίντεο η φάση ήταν οριακή. Οι διαιτητές ήταν αδύνατο να αποφασίσουν εκείνη τη στιγμή και ζήτησαν χρόνο ώστε να ρίξουν ματιές στο instant replay στη γραμματεία ώστε να πάρουν την τελική τους απόφαση. Έκαναν περίπου πέντε λεπτά ώστε να αποφασίσουν, με τους παίκτες, τους προπονητές, αλλά και τους φιλάθλους στις εξέδρες, να αναμένουν με τεράστια αγωνία την τελική απόφαση των ρέφερι.

Οι διαιτητές, τελικά, ύστερα από περίπου πέντε λεπτά, αποφάσισαν να μετρήσουν το καλάθι του παίκτη του Ολυμπιακού, με τους Βέλγους να ξεσπούν σε πανηγυρισμούς και τους Λιθουανούς να απογοητεύονται.

Σε βίντεο τα τελευταία δευτερόλεπτα της αναμέτρησης, αλλά και τα δραματικά λεπτά που οι διαιτητές αποφάσιζαν:

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ