EUROBASKET

"Τίτλος ή δεύτερη θέση... ή έστω εξάδα"

"Τίτλος ή δεύτερη θέση... ή έστω εξάδα"

Ο Χοσέ Μανουέλ Καλντερόν θα απέχει μεν, του Eurobasket 2015, αλλά δήλωσε πως η Ισπανία οφείλει να φτάσει τουλάχιστον στον τελικό "αν δεν πάρουμε τον τίτλο". Τι είπε για τον Σέρτζιο Σκαριόλο.

Εφόσον ο Χοσέ Μανουέλ Καλντερόν είχε ολοκληρώσει, όσα είχε να κάνει με τους New York Knicks και είχε ελεύθερο χρόνο, πήγε στο Final Four της Μαδρίτης, το οποίο παρακολούθησε από τις θέσεις στις πλάγιες γραμμές του γηπέδου. Παρεμπιπτόντως, μίλησε (στο ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων) για την εθνική Ισπανίας και το Eurobasket 2015 - από το οποίο θα απέχει.

Κατ' αρχάς είπε πως " ήταν σοφή η απόφαση της ομοσπονδίας να φέρει πίσω τον Σκαριόλο. Είναι ένας κόουτς που ξέρει τους μηχανισμούς και τα πρόσωπα και τουλάχιστον δεν θα... χάσει χρόνο. Γιατί όποιος άλλος ερχόταν, θα χρειαζόταν να "φάει" μέρες έως ότου μάθει τα πώς και τα γιατί". Ακολούθως, εξήγησε ότι " το Eurobasket είναι πολύ σημαντικό τουρνουά και αν ερχόταν κάποιος που δεν είχε προτέρα εμπειρία από τη διοργάνωση, θα μας κόστιζε. Ποιος είναι ο στόχος; Θα έπρεπε να είναι να νικήσουμε και αν δεν τα καταφέρουμε, να πάμε στον τελικό. Αλλά και αυτό να μη γίνει, πρέπει να μπούμε στην 6αδα που δίνει θέσεις για το ΠροΟλυμπιακό τουρνουά. Νομίζω ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε τουλάχιστον αυτό, όποιες απουσίες και αν έχουμε. Δεν μπορώ να απαντήσω εγώ για τον Μαρκ και τον Πάου (Γκασόλ). Δεν έχω ιδέα τι θα κάνουν. Ξέρω πως δεν θα παίξω, όπως δεν θα παίξει ο Ρίκι (Ρούμπιο). Αλλά έχουμε πολλούς γκαρντ να κάνουν τη δουλειά και μάλιστα πολύ καλά".

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ