EUROBASKET

Τίμα: “Έχουμε κι εμείς σπουδαία γκαρντ”

Τίμα: “Έχουμε κι εμείς σπουδαία γκαρντ”

Ο Γιάνις Τίμα αναφέρθηκε στην αγωνιστική βελτίωση που παρουσιάζει, σχολίασε την πορεία της Λετονίας και τόνισε πως η ομάδα έχει κι αυτή σπουδαίους γκαρντ, όπως η Σλοβενία. Τι απάντησε σε ερώτηση για το όνειρο ενός μεταλλίου.

Τα φώτα έχουν πέσει στον Κρίσταπς Πορζίνγκις. Αναμενόμενο. Ωστόσο, η Λετονία έχει πολλούς πρωταγωνιστές κι ένας από αυτούς είναι ο Γιάνις Τίμα. Για πολλούς, ο κορυφαίος all around παίκτης του Eurobasket 2017, με μέσο όρο 15.2 πόντους, 6.2 ριμπάουντ και 4 ασίστ ανά παιχνίδι, με ποσοστό 61.9% στο τρίποντο (13/21)!

“Είμαι μεγαλύτερος και πιο ώριμος πλέον. Κάθε καλοκαίρι δουλεύω σκληρά και προσπαθώ να γίνω καλύτερος. Σίγουρα, είναι πιο εύκολο όταν έχεις ένα εξαιρετικό γκρουπ παικτών γύρω σου, από τους οποίους μπορείς να μάθεις πολλά πράγματα και να βελτιωθείς”, ανέφερε αρχικά ο Γιάνις Τίμα, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του τουρνουά.

Ο νέος φόργουορντ της Μπασκόνια, συμπλήρωσε: “Είμαστε μία απίστευτα δύσκολη ομάδα να σταματήσει κανείς, επειδή έχουμε πολλά παιδιά που μπορούν να σκοράρουν. Αν ο αντίπαλος επικεντρωθεί σε έναν, τότε θα βρεθούν άλλοι ελεύθεροι, με την ίδια ικανότητα στην επίθεση. Εμείς, αυτό που κάνουμε είναι να κυκλοφορούμε σωστά τη μπάλα, περιμένοντας να βρεθεί η καλύτερη επιλογή.”

Ο 25χρονος Λετονός, είπε ακόμα: “Είμαστε ένα γκρουπ καλών παικτών, που παίζει σκληρά σε κάθε κατοχή, είτε στην άμυνα είτε στην επίθεση. Προσπαθούσε συνεχώς να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον κι αυτό πιστεύω ότι είναι το πιο σημαντικό.”

Για το παιχνίδι με τη Σλοβενία (12/09, 21:30, ΕΡΤ), ο Τίμα υπογράμμισε: “Το δίδυμο Ντράγκιτς - Ντόντσιτς είναι ένας σημαντικός παράγοντας για το ματς, αλλά έχουμε κι εμείς σπουδαίους γκαρντ. Θα είναι σπουδαίο παιχνίδι. Είμαστε ολοένα και καλύτεροι όσο περνάει το τουρνουά κι ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι…”

Κάνει η Λετονία όνειρα για μετάλλιο; “Δεν το φωνάζουμε. Κοιτάμε παιχνίδι με το παιχνίδι. Ωστόσο, όλες οι ομάδες πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είμαστε εδώ για να παίξουμε. Είμαστε εδώ για να νικήσουμε! Αυτό που θέλω να ελπίζω είναι πως θα συνεχίσουμε να έχουμε την ίδια συμπεριφορά εντός κι εκτός παρκέ και πως θα παραμείνουμε ενωμένοι ως ομάδα.”

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ