EUROBASKET

Θρίαμβος της Ρωσίας στην Κωνσταντινούπολη!

Θρίαμβος της Ρωσίας στην Κωνσταντινούπολη!

Με μεγάλο τρίποντο του Σβεντ, η Ρωσία επικράτησε της Τουρκίας (76-73) στην Κωνσταντινούπολη, στην πρεμιέρα των δυο ομάδων στο Eurobasket 2017.

Δεν ήταν το κορυφαίο ματς του τουρνουά, είχε όμως τρομερή ένταση και κρίθηκε σε ένα σουτ. Στο μεγάλο τρίποντο του Αλεξέι Σβεντ που "σκότωσε" την οικοδέσποινα Τουρκία και έδωσε στη Ρωσία μια μεγάλη νίκη (76-73) στη Fenerbahce Arena της Κωνσταντινούπολης. Ο άσος της Χίμκι έκανε τεράστια ζημιά μαζί με τον Τιμοφέι Μοζγκόφ, την ώρα που οι Τούρκοι τα περίμεναν όλα από τον Τσεντί Οσμάν και δεν είχαν καθαρό μυαλό στα τελευταία κρίσιμα λεπτά της αναμέτρησης.

O MVP

Ο Αλεξέι Σβεντ σκόραρε 22 πόντους, αλλά οι τρεις που έκαναν το 68-72 (με σουτ υπό πίεση από την κορυφή) ήταν οι κρισιμότεροι της αναμέτρησης. Θα πρέπει πάντως να μοιραστεί το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της αναμέτρησης με τον Τιμοφέι Μοζγκόφ που πρόσθεσε 20 πόντους με 12/17 βολές, ενώ μάζεψε και 9 ριμπάουντ στα 31 λεπτά που έμεινε στο παρκέ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Οι 32 βολές που εκτέλεσαν μαζί ο Τσεντί Οσμάν (28π.) και ο Τιμοφέι Μοζγκόφ (20π.) ήταν ένας από τους αριθμούς που κρατήσαμε από τον αγώνα. Τα 11/32 τρίποντα που είχαν μαζί οι δυο ομάδες άλλος ένας. Και τα επτά λάθη του Αλεξέι Σβεντ ένας ακόμη. Ευτυχώς για τους Ρώσους, ο άσος της Χίμκι έβαλε στο τέλος το μεγάλο σουτ και δεν έγινε ο μοιραίος της αναμέτρησης.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στην ομάδα που ήταν λιγότερο... κακή, αλλά και κυριολεκτικά στις λεπτομέρειες. Ο Σβεντ είχε κάνει διαδοχικά λάθη όταν πήρε τη μπάλα για να πετύχει το σουτ του αγώνα, όμως αυτός είναι ο Αλεξέι Σβεντ. Ένας "κοντός" που δεν φοβάται να βγει μπροστά στα κρίσιμα, ακόμη κι όταν όλα δείχνουν εναντίον του.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ντέρμπι από νωρίς, Τούρκοι και Ρώσοι έδωσαν μια πολύ δυνατή μονομαχία που σε κάποια διαστήματα είχε κακό μπάσκετ και σε κάποια πολύ κακό μπάσκετ. Οι παίκτες των δυο ομάδων είχαν όμως πείσμα και τρομερή ενέργεια, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν σημαντικές διαφορές, αλλά πολλές αλλαγές στο προβάδισμα. Οσμάν και Σβεντ έμοιαζαν (και ήταν) ένα επίπεδο πάνω απ' όλους, ο Γκιουλέρ ήταν όμως ο πιο ψυχωμένος του παρκέ. Τα εκατέρωθεν λάθη κράτησαν την αγωνία στα ύψη μέχρι το τελευταίο λεπτό, μέχρι ο Σβεντ να πάρει πάνω του τη Ρωσία. Πήρε τη μπάλα, εκτέλεσε υπό πίεση από την κορυφή, πέτυχε το τρίποντο που έκανε το 68-72 και δεν κοίταξε ποτέ ξανά πίσω καθώς οι Τούρκοι σοκαρίστηκαν και δεν είχαν άλλες δυνάμεις για να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο.

Οι διαιτητές: Γουέιλαντ, Ματσόνι, Νέντοβιτς

Τα δεκάλεπτα: 15-20, 33-36, 51-55, 73-76

ΤΟΥΡΚΙΑ (Σαρίτσα): Βεϊσέλογλου 11(1), Μπαλμπάι, Γκουλέρ 6, Οσμάν 28(3), Ερσέκ 2, Ερντέν 11, Μαχμούτογλου, Αλντεμίρ 2, Σανλί, Κορκμάζ 7 (1), Σιπαχί 6, Κοκσάλ.

ΡΩΣΙΑ (Μπαζάρεβιτς): Σβεντ 22 (4), Μπαμπούριν, Φριτζόν 8, Ίβλεφ 2, Αντόνοφ, Ζούμπκοφ 8 (1), Κβοστόφ 8 (1), Μοζγκόφ 20, Βοροντσέβιτς, Ντ. Κουλάγκιν 6, Μ. Κουλάγκιν, Κουρμπάνοφ 2.

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ