EUROBASKET

Θέλει EuroBasket η Σερβία

Θέλει EuroBasket η Σερβία

Το EuroBasket 2015 είναι το πρώτο (και ενδεχομένως, το τελευταίο) που θα διεξαχθεί σε τέσσερις διαφορετικές χώρες. Οι Σέρβοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον για το επόμενο τουρνουά, αν εφαρμοστεί ξανά το σύστημα της συνδιοργάνωσης.

Το EuroBasket 2015 θα διεξαχθεί το διάστημα 5-20 Σεπτεμβρίου ενώ θα δώσει τα εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Ο κάτοχος του τίτλου και ο φιναλίστ θα αγωνιστούν απευθείας στους Αγώνες της Βραζιλίας ενώ οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 3-6, θα συμμετάσχουν στο Προολυμπιακό τουρνουά. Το ιδιαίτερο της συγκεκριμένης διοργάνωσης είναι ότι θα διεξαχθεί σε τέσσερις χώρες.

Συγκεκριμένα, η φάση των ομίλων θα λάβει χώρα στο Βερολίνο (Γερμανία), τη Μονπελιέ (Γαλλία), τη Ρίγα (Λετονία) και το Ζάγκρεμπ (Κροατία) ενώ η τελική φάση θα πραγματοποιηθεί στη Λιλ (Γαλλία), όπου για πρώτη φορά ποδοσφαιρικό γήπεδο θα... εξελιχθεί σε γήπεδο μπάσκετ !

Στο μεταξύ, η ομοσπονδία μπάσκετ της Σερβίας εκδήλωσε ενδιαφέρον για το EuroBasket 2017, σε περίπτωση που η FIBA Europe εφαρμόσει ξανά το σύστημα της συνδιοργάνωσης. Οι Σέρβοι διοργάνωσαν για τελευταία φορά EuroBasket το 2005, με την Ελλάδα να κατακτά το χρυσό μετάλλιο στην Beogradska arena στον τελικό με τη Γερμανία.

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ