EUROBASKET

Τάνιεβιτς: "Μην πυροβολείτε τους παίκτες"

Τάνιεβιτς: "Μην πυροβολείτε τους παίκτες"

Ο Μπόγκνταν Τάνιεβιτς συνέκρινε τον Τόνι Κούκοτς με τον Τζέισον Κιντ, για να αποδείξει πως ο πρώτος δεν είναι η λύση για την εθνική Κροατίας. Τι είπε για τους δημοσιογράφους, τον Ρέπεσα και το Eurobasket 2015.

Ουδείς άλλος έχει την προϋπηρεσία του Μπόγκνταν Τάνιεβιτς, στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ο Βόσνιος κόουτς έχει συμπληρωμένα 42 1/2 χρόνια, ως χεντ κόουτς και προφανώς κάτι περισσότερο θα ξέρει όταν λέει πως " ο Κούκοτς δεν είναι έτοιμος να αναλάβει την εθνική Κροατίας".

Ο Τάνιεβιτς βρέθηκε στο τουρνουά του Ζάνταρ, για να μιλήσει στη Vecernji List και να εξηγήσει " ποτέ δεν είχα διαμάχη με δημοσιογράφο, επί κριτικής που μου άσκησε. Θεωρούσα πάντα πως τα ΜΜΕ ήταν μέρος της πραγματικότητας, στον αθλητισμό. Όποιο δεν ανέχονται την κριτική, κακώς εκτίθενται στο κοινό μέσω αυτής της δουλειάς . Οι δημοσιογράφοι είναι πολύ πιο χρήσιμοι στην πολιτική. Θα ήταν δηλαδή, αν ασκούσαν την ίδια δριμεία κριτική για κυβερνήσεις που κέρδισαν εκλογές, με απάτη".

Τον ρώτησαν για τον πάγκο της Κροατίας και τι πρέπει να γίνει, προκειμένου το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας να δει προκοπή. " Για μένα η πιο λογική εξέλιξη θα είναι να μείνει ο Ρέπεσα. Πέρυσι οδήγησε την ομάδα σε επιτυχία. Φέτος, ήταν λίγο άτυχος".

Συμφωνεί με την επισήμανση του Ρέπεσα επί της βαλκανικής νοοτροπίας; " Καταλαβαίνω τι ήθελε να πει. Είμαστε από μια περιοχή που το αίμα βράζει και οι άνθρωποι είναι παρορμητικοί. Οι Γερμανοί και οι Σκανδιναβοί έχουν εξαιρετική νοοτροπία, σε ό,τι αφορά τα σπορ. Αλλιώς είναι ο παίκτης να παίρνει 300.000 ευρώ και αλλιώς να παίρνει εκατομμύρια".

Ο Κούκοτς μπορεί να είναι η λύση στο όποιο πρόβλημα; " Δεν καταλαβαίνω πως μπορεί να γίνει αυτό, από τη στιγμή που ο Τόνι δεν έχει εμπειρία ως χεντ κόουτς. Ο Τζέισον Κιντ είναι ένα παράδειγμα που αποδεικνύει πως αυτές οι πρακτικές δεν είναι σωστές. Επίσης, όταν ήσουν τεράστιος παίκτης, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να μην έχεις ως κόουτς τα τεράστια κίνητρα που είχες ως αθλητής".

Η Κροατία θα φιλοξενήσει έναν από τους ομίλους του Eurobasket 2015, με τον Τάνιεβιτς να διευκρινίζει πως " θα ήταν χρήσιμο να εξηγήσουν στους παίκτες πως κανείς δεν θα τους πυροβολήσει, αν χάσουν ένα ματς".

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ