EUROBASKET

Στο Eurobasket οι Κούζμιτς και Μιλουτίνοφ

Στο Eurobasket οι Κούζμιτς και Μιλουτίνοφ

Η παρουσία των Όγκνιεν Κούζμιτς και Νίκολα Μιλουτίνοφ στο Eurobasket θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη σύμφωνα με όσα αναφέρουν στη Σερβία. Εκτός αποστολής οι Βλάντιμιρ Στίματς και Νέμανια Ντάνγκουμπιτς.

Όταν ο Σάσα Τζόρτζεβιτς ανακοίνωσε την προεπιλογή για το Eurobasket, άπαντες θεώρησαν πως οι Όγκνιεν Κούζμιτς και Νίκολα Μιλουτίνοφ θα παλέψουν για την τελευταία θέση στο ρόστερ της Σερβίας. Οι δύο σέντερ (του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, αντίστοιχα) είχαν άλλωστε μπροστά τους τον Μίροσλαβ Ραντούλιτσα και τον Βλάντιμιρ Στίματς.

Παίκτες με μεγάλη εμπειρία και παρουσία στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας, αποτελούσαν τα ακλόνητα φαβορί για τις δύο εκ των τριών θέσεων στο "5". Η ιστορία όμως γράφτηκε διαφορετικά στην πορεία της προετοιμασίας, με τον πρώην παίκτη της Μπάγερν Μονάχου να χάνει αρκετό έδαφος στην προτίμηση του "Σάλε". Σε τέτοιο βαθμό που δεν αγωνίστηκε δευτερόλεπτο στο φιλικό των "ορλόβι" με τη Σλοβενία (95-88).

Κάτι που έχει εξήγηση αφού -σύμφωνα με όσα αναφέρουν στη Σερβία- ο 28χρονος σέντερ θα δει το Eurobasket... από το σπίτι του! Κι αυτό γιατί με τον Νέμανια Ντάνγκουμπιτς θα είναι κατά τα φαινόμενα οι δύο τελευταίοι παίκτες που θα "κοπούν" από τον ομοσπονδιακό τεχνικό της Σερβίας. Όπερ και σημαίνει πως ο "πράσινος" Όγκνιεν Κούζμιτς και ο "ερυθρόλευκος" Νίκολα Μιλουτίνοφ θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση, αποτελώντας τους έτερους σέντερ των επίδοξων Πρωταθλητών Ευρώπης.

Έτσι, η δωδεκάδα που θα παραταχθεί στο Eurobasket θα αποτελείται από τους: Μίλος Τεόντοσιτς (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Μάρκο Σιμόνοβιτς (Ορτέζ), Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς (Φενέρμπαχτσε), Νέμανια Μπιέλιτσα (Μινεσότα Τίμπεργουλβς), Στέφαν Μάρκοβιτς (Ουνικάχα Μάλαγα), Νίκολα Κάλινιτς (Φενέρμπαχτσε), Ντράγκαν Μιλοσάβλιεβιτς (Άλμπα Βερολίνου), Μίροσλαβ Ραντούλιτσα (Παναθηναϊκός), Ζόραν Ερτσέγκ (-), Νέμανια Νέντοβιτς (Ουνικάχα Μάλαγα), Όγκνιεν Κούζμιτς (Παναθηναϊκός) και Νίκολα Μιλουτίνοφ (Ολυμπιακός).

Η δωδεκάδα της Σερβίας αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα από τον Σάσα Τζόρτζεβιτς την Τετάρτη (2/8), λίγο πριν την αναχώρηση της αποστολής για το Βερολίνο. Θυμίζουμε πως οι "όρλοβι" βρίσκονται στον "όμιλο του θανάτου" μαζί με τις Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία, Τουρκία και Ισλανδία.

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ