EUROBASKET

Στη Γαλλία η τελική φάση του Eurobasket

Στη Γαλλία η τελική φάση του Eurobasket

Η FIBA Europe αποφάσισε πως το Eurobasket του 2015 θα φιλοξενηθεί σε τέσσερις χώρες. Γαλλία, Κροατία, Λετονία και Γερμανία είναι οι οικοδεσπότες. Διαβάστε αναλυτικά

Με την Ουκρανία να χάνει την διοργάνωση εξαιτίας του έκρυθμου της κατάστασης χώρα, η FIBA Europe αποφάσισε να δώσει την ευκαιρία σε όχι μια αλλά σε τέσσερις χώρες να διοργανώσουν το Eurobasket του 2015.

Η συνέντευξή Τύπου με παρουσιαστή τον Μπόρις Ντιό ολοκληρώθηκε και ανακοινώθηκαν οι χώρες στις οποίες θα πραγματοποιηθεί η διοργάνωση.

Όπως γνωστοποιήθηκε και επίσημα το Eurobasket του 2015 θα διεξαχθεί για πρώτη φορά σε τέσσερις χώρες. Γαλλία, Κροατία, Γερμανία και Λετονία θα είναι οι οικοδέσποινες χώρες. Οι πόλεις που θα φιλοξενήσουν τους ομίλους είναι το Μονπελιέ, το Ζάγκρεμπ, το Βερολίνο και η Ρίγα, ενώ η τελική φάση θα γίνει στη Λιλ, σε ποδοσφαιρικό γήπεδο!

Σε αυτό το σημείο να σημειώσουμε πως η Τουρκία αποσύρθηκε από την διαδικασία (είχε θέσει υποψηφιότητα για την ανάληψη της διεξαγωγής είτε ενός ομίλου και της τελικής φάσης είτε μόνο της τελικής φάσης) , όταν έγινε γνωστό πως η διοργάνωση θα διεξαχθεί σε τέσσερις χώρες. Προφανώς, οι γείτονες ήθελαν να αναλάβουν όλο το πρότζεκτ και όχι μόνο έναν όμιλό του. Από την διεκδίκηση της διοργάνωσης της τελικής φάσης, αποσύρθηκαν επίσης η Πολωνία και η Κροατία, αφήνοντας τους Γάλλους, τους μοναδικούς υποψήφιους.

"Πρώτη φορά διοργανώνουμε το Eurobasket σε 4 διαφορετικές χώρες...", ανέφερε, αρχικά, ο πρόεδρος της FIBA Europe, Τουγκαί Ντεμιρέλ και συνέχισε: " Όλες οι υποψηφιότητες ήταν πολύ καλές και δεν ήταν εύκολη η επιλογή. Η Γαλλία έχει ιστορική παράδοση στο μπάσκετ και υπερίσχυσε των άλλων 3 χωρών που ήταν υποψήφιες για τα τελικά. Μεγάλο κίνητρο επιλογής της Γαλλίας ήταν το γήπεδο των 28.000 θεατών (στη Λιλ)".

Όσον αφορά,τώρα, τη διοργάνωση του 2017 σχολίασε: " Η Ουκρανία θα οργανώσει το Ευρωμπάσκετ 2017, αλλά θα το ξανακοιτάξουμε"

Οι χώρες που θα λάβουν μέρος στο Eurobasket του 2015: Γαλλία, Κροατία, Γερμανία, Λετονία, Ελλάδα, Βέλγιο, Βοσνία- Ερζεγοβίνη, Τσεχία, Εσθονία, Φινλανδία, Σκόπια, Ισλανδία, Ισραήλ, Ιταλία, Λιθουανία, Γεωργία, Ρωσία, Ολλανδία, Πολωνία, Σερβία, Τουρκία, Ισπανία, Σλοβενία και Ουκρανία.

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ