EUROBASKET

Στη Γαλλία και την Ουκρανία το Ευρωμπάσκετ 2015;

Στη Γαλλία και την Ουκρανία το Ευρωμπάσκετ 2015;

Όπως αναμενόταν, στη σημερινή σύσκεψη της FIBA Europe... κρατήθηκαν καθυστερήσεις, σε ό,τι αφορά τη διεξαγωγή του Ευρωμπάσκετ 2015 στην Ουκρανία. Η οριστική απόφαση θα ληφθεί στις 15/5. Συζητήθηκε να γίνει σε πολλές χώρες, το Ευρωμπάσκετ του 2017.

Η FIBA Europe δεν έχει ενημερώσει ακόμα, για όσα έγιναν στη σύσκεψη του Μονάχου. Ενημέρωσε ο πρόεδρος της γαλλικής ομοσπονδίας, Ζαν Πιέρ Σουϊτά, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter.

Τι "τιτίβισε"; Αρχικά πως ο Αλεξάντερ Βολκόφ (πρόεδρος της ουκρανικής ομοσπονδίας) ενημέρωσε για όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία και αφορούν τη διοργάνωση του Ευρωμπάσκετ 2015. Μετά, ευχαρίστησε τους Γαλλία και Γερμανία που έσπευσαν να προσφέρουν βοήθεια, ώστε το πανευρωπαϊκό να διεξαχθεί μεν, στην Ουκρανία, αλλά και σε μια από αυτές τις χώρες (κοινώς, να υπάρξει συνδιοργάνωση). Πριν εγκαταλείψει το πόντιουμ, ενημέρωσε πως η πρόταση των "τρικολόρ" φαντάζει ως η καλύτερη λύση. .

Κατόπιν, οι μετέχοντες άρχισαν να συζητούν για το τι πρέπει να γίνει, με την Κεντρική Επιτροπή να αναγνωρίζει ότι υπάρχουν δυσκολίες, παρ' όλα αυτά ψήφισαν (ομόφωνα) να στηρίξουν τους Ουκρανούς. Πράγμα που σημαίνει πως η οριστική απόφαση θα ληφθεί στις 15 Μαΐου. Εκείνη τη μέρα η Ουκρανία θα ενημερώσει αν μπορεί να διοργανώσει το Ευρωμπάσκετ. Αν δηλώσει αδυναμία, θα εξεταστούν εναλλακτικές λύσεις.

Να σημειωθεί ότι στις 25 του Μάη θα γίνουν στην Ουκρανία οι προεδρικές εκλογές και όλα μπορούν να αλλάξουν -άρδην.

Στην ίδια σύσκεψη και δεδομένης της προσφοράς που υπήρξε, από χώρες που είναι έτοιμες να αναλάβουν το πανευρωπαϊκό, κάποιες και σε συνεργασία με άλλες (π.χ. Φινλανδία, Λετονία, Λιθουανία και Εσθονία), η FIBA Europe κατέληξε στο ότι είναι πολύ ενδιαφέρουσα η ιδέα να αλλάξει το concept και να διεξάγονται από το 2017 και μετά τα Ευρωμπάσκετ σε περισσότερες από μια χώρες.

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ