EUROBASKET

Standing ovation στο "αντίο" του Νοβίτσκι

Standing ovation στο "αντίο" του Νοβίτσκι

Το παιχνίδι με την Ισπανία ήταν το τελευταίο στην καριέρα του Ντιρκ Νοβίτσκι με τη φανέλα της Γερμανίας. Όσοι βρέθηκαν στη Mercedes Benz Arena του Βερολίνου απόψε (10/9) είπαν "αντίο" στον κορυφαίο ίσως παίκτη στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Η αλήθεια είναι πως θα ήθελε να γράψει διαφορετικά τον επίλογο της καριέρας του με τη φανέλα της Γερμανίας. Ο Ντιρκ Νοβίτσκι επέστρεψε το φετινό καλοκαίρι στη "νασιοναλμανσάφτ" έχοντας ένα και μόνο στόχο: την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Το είχε δηλώσει επανειλλημένως άλλωστε, και το εννούσε! Δυστυχώς -για όλους- όμως δεν τα κατάφερε, αφού η Ισπανία επικράτησε της Γερμανίας (77-76) στον "τελικό πρόκρισης" του Β' ομίλου, βάζοντας τέλος στην εθνική καριέρα του μεγάλου Γερμανού.

Μόλις τελείωσε το παιχνίδι με τη "φούρια ρόχα", ήρθε η ώρα του αποχαιρετισμού. Όσοι βρίσκονταν στη Mercedes Benz Arena έδωσαν στον κορυφαίο ίσως παίκτη στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ ένα από τα πιο συγκλονιστικά "αντίο". Σηκώθηκαν όρθιοι και δεν σταμάτησαν να τον χειροκροτούν.

Εκείνος, ιπποτικά δρώντας, απάντησε. Η δύναμη της στιγμής όμως, τον έκανε να δακρύσει. Είχε μείνει άλλωστε μόνος του στο παρκέ, για να ανταποδώσει την αγάπη και τον σεβασμό όλων. Είναι βέβαιο, πως το ίδιο έπραξαν σε ολόκληρο τον κόσμο. Η αποχώρησή του άλλωστε από την εθνική ομάδα της Γερμανίας είναι είδηση που κάνει ήδη τον γύρο του κόσμου.

Αuf wiedersehen, Dirk Nowitzki

To standing ovation για τον Dirk Nowitzki

Ισπανοί και Γερμανοί αποχώρησαν από το παρκέ. Ο κόσμος έμεινε όμως στο γήπεδο κι ο Dirk Nowitzki γύρισε για το τελευταίο χειροκρότημα. Ηταν το τελευταίο του παιχνίδι με την Εθνική Γερμανίας. Ανατριχίλα...

Posted by SPORT 24 (www.sport24.gr) on Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2015
TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ