EUROBASKET

Σπανούλης: "Ελλάδα είμαστε!"

Σπανούλης: "Ελλάδα είμαστε!"

O Βασίλης Σπανούλης μιλάει στο Sport24.gr για την επιστροφή του στην Εθνική, βάζει "ταμπέλα" στην ομάδα του Φώτη Κατσικάρη και αναφέρεται στη συνεργασία του με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο!

Οι πρώτες αντιδράσεις από την επιβεβαίωση της επιστροφής του Βασίλη Σπανούλη στην Εθνική ομάδα ήταν εκρηκτικές. Οι πιο... παράτολμοι ανέφεραν ότι η φετινή βερσιόν της ελληνικής ομάδας είναι ίσως η καλύτερη όλων των εποχών!

Ότι η διάκριση στο Eurobasket 2015 είναι δεδομένη. Ο κινητήριος μοχλός της Εθνικής ομάδας, ο ηγέτης της στις τελευταίες διοργανώσεις (με εξαίρεση το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας), ο Βασίλης Σπανούλης επέστρεψε φέτος στις τάξεις του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος που θέλει να αποδείξει ότι το ελληνικό μπάσκετ είναι εδώ! Ότι παραμένει στο πιο υψηλό επίπεδο παρά την κρίση, οικονομική και αξιών, που περνάει η χώρα μας.

Ο διεθνής γκαρντ του Ολυμπιακού μίλησε στο Sport24.gr για την Εθνική ομάδα που καλείται να βγάλει στο παρκέ την εμπειρία και το ταλέντο της, υπενθυμίζοντας πως "ο έξυπνος μαθαίνει από τα λάθη του", με αφορμή τον περσινό αποκλεισμό από τη Σερβία.

Συμμετοχή στον τελικό της Euroleague, πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό, επιστροφή στην Εθνική και ευκαιρία για διάκριση στο Eurobasket. Πόσο καλύτερα μπορεί να κυλήσει αυτό το καλοκαίρι για τον Βασίλη Σπανούλη;

"Εντάξει, σίγουρα υπάρχουν ωραία καλοκαίρια, υπάρχουν όμως και άσχημα καλοκαίρια. Έτσι είναι το μπάσκετ. Πλέον είμαστε στην πρώτη προπόνηση της Εθνικής... Θέλουμε να βοηθήσουμε την Εθνική ομάδα και κατ' επέκταση το ελληνικό μπάσκετ, κρατώντας ψηλά τη σημαία της Ελλάδας. Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας, πραγματικά ό,τι καλύτερο μπορούμε για να φέρουμε κάτι καλό στην Ελλάδα, σε αυτές τις δύσκολες εποχές που περνάμε".

Συμφωνείς με την άποψη ότι η φετινή έκδοση της Εθνικής είναι ίσως η πιο δυνατή, η πιο γρήγορη και η πιο αθλητική των τελευταίων χρόνων;

"Ε, όχι, δεν συμφωνώ με όλα αυτά. Λίγο υπερβολικά. Όπως πάντα (γέλια). Έτσι είμαστε εμείς οι Έλληνες. Μπορώ να πω ότι αυτή η Εθνική είναι μια ομάδα που έχει ένα κράμα νεαρών και έμπειρων παικτών, μια ομάδα που θα χτιστεί με στόχο να πετύχει. Μια ομάδα που θέλουμε με το μπάσκετ που θα παίξουμε και σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που περνάμε, να δείξουμε ότι είμαστε εδώ. Ότι έχουμε περηφάνια σαν λαός και ότι το ελληνικό μπάσκετ είναι από τα καλύτερα στην Ευρώπη. Υπάρχει μεγάλο κίνητρο".

Σπανούλης: "Ελλάδα είμαστε!"

Προσωπικά συναισθήματα για την επιστροφή σου στην Εθνική, μετά την περσινή απουσία;

"Είχα ένα πρόβλημα τραυματισμού. Κι όταν τελείωσε το πρωτάθλημα είχα ένα πρόβλημα τραυματισμού στη μέση. Παρ' όλα αυτά, όχι μόνο εγώ αλλά και όλα τα άλλα παιδιά είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε την Εθνική ομάδα της χώρας μας για να πετύχουμε κάτι καλό".

Και πολλοί είναι αυτοί που περιμένουν τη συνεργασία σου με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο!

"Έτσι εύχομαι κι εγώ (γέλια)! Να πάνε όλα καλά".

Εμπειρία και ταλέντο υπάρχουν, σίγουρα. Εν τέλει, που μπορεί να φτάσει η Εθνική ομάδα στο Eurobasket;

"Σίγουρα οι στόχοι μας είναι υψηλοί, δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό. Είμαστε Ελλάδα! Βλέπουμε ψηλά. Τώρα πως μπορεί να οριστεί αυτό; Ο καθένας μπορεί να το πάρει όπως θέλει. Από 'κει και πέρα είναι ακόμα νωρίς, όπως είπες κι εσύ. Πρέπει όλο αυτό το ταλέντο και την εμπειρία που έχει αυτή η Εθνική ομάδα, να το βγάλουμε στο γήπεδο και να διεκδικήσουμε κάτι καλό. Έτσι μπορούμε να τα καταφέρουμε".

Τι θα πρέπει να προσέξει η Εθνική ομάδα, με δεδομένο ότι πέρσι έκανε τέλεια πρώτη φάση όμως αποκλείστηκε στο πρώτο νοκ άουτ ματς με τη Σερβία;

"Ε, όπως είδαμε, δεν μετράει τι θα κάνεις στην αρχή αλλά το πως θα τελειώσεις το τουρνουά. Ο έξυπνος μαθαίνει από τα λάθη του. Έτσι κι εμείς, πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας και να είμαστε έτοιμοι όταν πρέπει για να αντιμετωπίσουμε καινούργιες προκλήσεις".

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ