EUROBASKET

Σοβαρεύτηκαν και "καθάρισαν" στο 4ο δεκάλεπτο οι Κροάτες

Σοβαρεύτηκαν και "καθάρισαν" στο 4ο δεκάλεπτο οι Κροάτες

Η Ουγγαρία αποδείχθηκε σκληρό καρύδι, αλλά στο τέλος "μίλησε" το ταλέντο της Κροατίας, η οποία επικράτησε με 67-58 στο εναρκτήριο ματς του 3ου ομίλου του Eurobasket (VIDEO).

Κατώτερη των προσδοκιών αποδείχθηκε η Κροατία στον πρώτο αγώνα της στον 3ο όμιλο του Eurobasket. Ίσως και πιο... χαλαρή απ' ότι έπρεπε. Όπως και να 'χει, η ομάδα του Αλεξάνταρ Πέτροβιτς τα χρειάστηκε μέχρι να καταβάλει την σκληροτράχηλη Ουγγαρία 67-58 και να ξεκινήσει νικηφόρα τις υποχρεώσεις της στον 3ο όμιλο του Eurobasket, ο οποίος ρίχτηκε κι αυτός στη μάχη στο Κλουζ.

Οι δύο NBAers της Κροατίας, ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς και ο Ντάριο Σάριτς οδήγησαν εκ του ασφαλούς την ομάδα τους στην πρώτη νίκη, την ώρα που ο Ανταμ Χάνγκα, το μεγάλο αστέρι των Ούγγρων, έμενε στα ρηχά, τελειώνοντας το παιχνίδι με μόνο 5 πόντους σε 16,5 λεπτά.

Ο MVP

Ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς έδειξε τη μεγάλη κλάση του όταν οι συνθήκες το απαιτούσαν. Ο σούτινγκ γκαρντ των Ιντιάνα Πέισερς πέτυχε 23 πόντους με πολύ καλά ποσοστά ευστοχίας (10/11 βολές, 6/11 σουτ), μάζεψε 7 ριμπάουντ και ήταν ο κύριος υπεύθυνος που οι Κροάτες “καθάρισαν” το παιχνίδι στην τέταρτη περίοδο.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στην άμυνα της Κροατίας στην τέταρτη περίοδο. Η ομάδα του Πέτροβιτς έκλεισε την τρίτη περίοδο βλέποντας την πλάτη της Ουγγαρίας (53-52), ωστόσο στην τέταρτη κράτησε την αντίπαλό της σε τρεις πόντους για περίπου εννέα λεπτά! Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι Ούγγροι σημείωσαν συνολικά πέντε πόντους και έχασαν τα 14 από τα 16 σουτ που επιχείρησαν.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Σε ένα παιχνίδι που ήταν “κλειστό” επί περίπου 35 λεπτά, οι επιδόσεις των δύο ομάδων από τη γραμμή των ελευθέρων έπαιξαν σημαντικό ρόλο. Η Κροατία είχε 14/15 και η Ουγγαρία μόνο 3/8. Η ομάδα του Στόγιαν Ιβκοβιτς πέταξε στα σκουπίδια και την κυριαρχία της στα ριμπάουντ, καθώς μάζεψε 21 επιθετικά (!) και είχε συνολικά 11 παραπάνω από τους Κροάτες.

Σοβαρεύτηκαν και "καθάρισαν" στο 4ο δεκάλεπτο οι Κροάτες

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Τόσο δύσκολη πρεμιέρα μάλλον δεν την περίμεναν ο Ατσα Πέτροβιτς και οι παίκτες του... Κι όμως, η Ουγγαρία αποδείχθηκε σκληρό καρύδι για την φιλόδοξη Κροατία. Και όχι μόνο για ένα δεκάλεπτο ή ένα ημίχρονο, αλλά για πάνω από 32-33 λεπτά, αφού τόσο κατάφερε να μείνει “μέσα” στο παιχνίδι η ομάδα του Στόγιαν Ίβκοβιτς και να κάνει δύσκολη τη ζωή των Κροατών στο Κλουζ. Παρά την κακή εμφάνιση του αστεριού τους, του Ανταμ Χάνγκα, αλλά και τα άσχημα ποσοστά από μακρινή απόσταση (5/29 τρίποντα ήτοι 17,2%), οι Ούγγροι κατόρθωσαν να κοντράρουν στα ίσια τους αντιπάολους τους.

Με κορυφαίους τους Περλ, Βόιβοντα και Έιλινγκσφελντ οι Ούγγροι δεν άφησαν την Κροατία να ξεφύγει ποτέ στο σκορ και κατάφερε μάλιστα να ολοκληρώσει το τρίτο δεκάλεπτο με το προβάδισμα (53-52). Κάπου εκεί όμως οι Κροάτες σοβαρεύτηκαν. Στην άμυνα τουλάχιστον. “Κλείδωσαν” τελείως τους Ούγγρους, ο Μπογκντάνοβιτς έπιασε δουλειά στην επίθεση και αθόρυβα η Κροατία “έχτισε” διαφορά 11 πόντων στο 38' (67-56), χάρις σε ένα επιμέρους 15-2. Game over.

Τα δεκάλεπτα: 20-20, 36-39, 53-52, 58-67

Ουγγαρία (Ιβκοβιτς): Ρούγιακ, Αλεν 5, Κέλερ 8, Βίτμαν 2, Χάνγκα 5, Βόιβοντα 11, Κόβατς, Τοθ, Φέρεντς 7, Περλ 12, Καράχοτζιτς, Έιλινγκσφελντ 8.

Κροατία (Πέτροβιτς): Κρούσλιν, Πόποβιτς 2, Σίμον 5, Σάριτς 15, Ούκιτς 6, Ζόριτς, Πλάνινιτς 6, Μπέντερ 2, Τόμας 8, Μπογκντάνοβιτς 23 (7ρ.).

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ