EUROBASKET

Σκαριόλο: "Σκληρή μάχη για τα μετάλλια"

Σκαριόλο: "Σκληρή μάχη για τα μετάλλια"

Ο κόουτς Σκαριόλο μίλησε για την κατάσταση της Εθνικής Ισπανίας, αναφέρθηκε στον ρόλο που θα δώσει στον Γκασόλ και ξεχώρισε τις Γαλλία και Σερβία.

Λίγο πριν την αναχώρηση της εθνικής Ισπανίας για το Ευρωμπάσκετ, ο προπονητής της ομάδας, Σέρτζιο Σκαριόλο, μίλησε για την κατάσταση των παικτών του, για τον ρόλο που θα δώσει στον Πάου Γκασόλ, αλλά και για τις ομάδες που ξεχωρίζει ενόψει της διοργάνωσης.

Η Ισπανία βρίσκεται στον πιο δύσκολο όμιλο του φετινού Ευρωμπάσκετ, στο γκρουπ που θα αγωνιστεί στο Βερολίνο. Εκεί θα παίξουν ομάδες όπως η Σερβία, η Ισπανία, η Τουρκία, η Ιταλία, η Γερμανία και η Ισλανδία. Στη πρώτη μέρα της διοργάνωσης (Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου), η Ισπανία θα αντιμετωπίσει την Σερβία.

Να τονίσουμε πως οι Ισπανοί θα αγωνιστούν στο τουρνουά με αρκετές απουσίες και συγκεκριμένα δίχως τους Χουάν Κάρλος, Ναβάρο, Μαρκ Γκασόλ, Ρίκι Ρούμπιο, Χοσέ Μανουέλ Καλντερόν και Σερτζ Ιμπάκα, ενώ την τελευταία στιγμή προέκυψε πρόβλημα και με τον (τραυματία) Άλεξ Αμπρίνες, ο οποίος έμεινε εκτός δωδεκάδας.

Ο Σέρχιο Σκαριόλο είπε τα εξής: "Θέλω να εκφράσω την ικανοποίηση μου για την δουλειά που έχουμε κάνει τον τελευταίο μήνα. Η φυσική μας κατάσταση είναι εξαιρετική. Είχαμε την ατυχία με τον τραυματισμό του Αμπρίνες την τελευταία στιγμή. Πάμε στο Ευρωμπάσκετ όντας σε καλή κατάσταση γενικά σαν ομάδα. Έχουμε έξι νέους παίκτες στη δωδεκάδα μας σε σχέση με την περασμένη χρονιά. Αναγκαστήκαμε λόγω των απουσιών να κάνουμε αλλαγές στη δωδεκάδα και να φέρουμε καινούρια πρόσωπα.

Ο ρόλος του Πάου Γκασόλ ήταν στο "4", ειδικά όταν τον χρησιμοποιούσα μαζί με τον αδερφό του στην ίδια πεντάδα, δηλαδή με τον Μάρκ στο "5". Αυτή την φορά όμως, αφού ο Μαρκ θα απουσιάσει, θα αξιοποιήσω τον Πάου κυρίως σαν σέντερ. Επίσης και ο Γιουλ μπορεί να αγωνιστεί στο "2". Περιμένω απ' όλους τους παίκτες μας να μας βοηθήσουν σε αυτή τη νέα προσπάθεια.

Βλέποντας τις αντίπαλες ομάδες να αγωνίζονται στα φιλικά, έχω την αίσθηση πως θα γίνει σκληρή μάχη για την κατάκτηση των μεταλλίων. Υπάρχουν αρκετές ομάδες που μου αρέσουν και εκτιμώ. Με έχουν εντυπωσιάσει πάντως τόσο η Γαλλία, όσο και η Σερβία. Αυτές τις δύο τις ξεχωρίζω. Αλλά υπάρχουν και άλλες ισχυρές ομάδες στη διοργάνωση, όπως η Γερμανία, η Ιταλία, η Λιθουανία, η Ελλάδα και η Σλοβενία, οι οποίες μπορούν να διακριθούν σε αυτό στο Ευρωμπάσκετ", σχολίασε μεταξύ άλλων ο Ιταλός τεχνικός.

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ