EUROBASKET

Σκαριόλο... reloaded, στην Ισπανία

Σκαριόλο... reloaded, στην Ισπανία

Ο πιο επιτυχημένος προπονητής στην ιστορία της Ισπανίας επιστρέφει στον πάγκο των "φούριας ρόχας". Ο Σέρτζιο Σκαριόλο είναι ο άνθρωπος που θα τους καθοδηγήσει στο προσεχές Eurobasket.

Η αναμονή έλαβε τέλος για την Ισπανία. Ο Σέρτζιο Σκαριόλο είναι αυτός που θα αντικαταστήσει τον Χουάν Αντόνιο Ορένγκα στον πάγκο των "φούριας ρόχας", επιστρέφοντας στο πόστο του χεντ κόουτς, μετά από απουσία δύο ετών. Θυμίζουμε πως ο άλλοτε προπονητής των Λαμποράλ Κούτσα και Αρμάνι Μιλάνο βρέθηκε στην τεχνική ηγεσία της Ισπανίας από το 2009 έως το 2012, κατακτώντας δύο χρυσά μετάλλια σε Eurobasket (2009 και 2011) και ένα ασημένιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες (2010).

Από τη στιγμή που δεν άλλαξε ο κανονισμός της FEB (Ισπανική Ομοσπονδία) σχετικά με την απαγόρευση της παρουσίας ενός προπονητή σε πάγκο συλλόγου και εθνικής ομάδας, η περίπτωση του Σέρτζιο Σκαριόλο κέρδισε γρήγορα πόντους. Ήταν εξ αρχής το φαβορί για τη θέση , κάτι που επιβεβαιώθηκε στην εξέλιξη της υπόθεσης. Κι αν στην αρχή, έμοιαζε αρνητικός να πει το "ναι" , στην πορεία αποδείχθηκε πως η επανασύνδεση ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να συμβεί για τις δύο πλευρές.

Κι αυτό γιατί όσο ο Χοσέ Λουίς Σάεθ δεν έβρισκε κάτι καλύτερο στην αγορά, δεν επρόκειτο να μπει εκ νέου σε... περιπέτειες και να ρισκάρει ενδεχόμενη νέα αποτυχία της Ισπανίας, σε διεθνή διοργάνωση. Το "στραπάτσο" του Παγκοσμίου Κυπέλλου ήταν τέτοιο άλλωστε, που προκάλεσε καθίζηση στο εσωτερικό των "φούριας ρόχας", με την απομάκρυνση του Χουάν Αντόνιο Ορένγκα να έρχεται με συνοπτικές διαδικασίες μετά την ήττα - αποκλεισμό από τη Γαλλία, στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Το είχε δηλώσει κι ο ίδιος άλλωστε πως δεν ήθελε να είναι το πρόβλημα για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του . Η παρουσίαση του νέου ομοσπονδιακού τεχνικού της Ισπανίας θα γίνει σήμερα (7/5).

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ