EUROBASKET

Σκαριόλο: "Να αφήσουμε το "εγώ" στο σπίτι"

Σκαριόλο: "Να αφήσουμε το "εγώ" στο σπίτι"

Ο Σέρτζιο Σκαριόλο εξήγησε ότι η Ισπανία θέλει να πάρει από το Eurobasket 2015 την απευθείας πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Πώς θα γίνει αυτό; Ιδού τι είπε.

Ο Σέρτζιο Σκαριόλο επισκέφτηκε τα γραφεία της Mundo Deportivο και μίλησε για όσα πρόκειται να εμφανίσει η Ισπανία, στο προσεχές Eurobasket. Ομολόγησε ότι θα υπάρχει μια διαφορετική προσέγγιση, από αυτήν που είχαν συνηθίσει οι Ισπανοί την τελευταία δεκαετία (των μεταλλίων), αλλά "θα είμαστε ανταγωνιστικοί και ο στόχος μας είναι να προκριθούμε απευθείας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο". Προνόμιο που δίνουν οι δυο πρώτες θέσεις του Πανευρωπαϊκού.

Ως προς τις απουσίες των Ρούμπιο, Καλντερόν και το... περίμενε των αδελφών Γκασόλ, είπε πως " μακάρι να μπορούσαμε να τους έχουμε όλους κοντά μας, ωστόσο οι απουσίες αριθμητικά είναι τόσες που μας επιτρέπουν να ανταποκριθούμε στο μεγαλύτερο μέρος των προσδοκιών. Μου λέτε ότι υπάρχει η αίσθηση πως ο Πάου θα έλθει. Θα σας πω ότι έχω μάθει να μην εμπιστεύομαι τις αισθήσεις, γιατί προδόθηκαν στα προηγούμενα χρόνια μου στην εθνική. Υπάρχει βέβαια, ανησυχία για τον Μαρκ, ο οποίος είναι κοντά μας 14 χρόνια και δεν υπάρχει παίκτης με μεγαλύτερο σερί από το δικό του". Σε ό,τι αφορά τις ελλείψεις στην περιφέρεια, επισήμανε ότι " οι Ροντρίγκεθ και Γιουλ μπορούν να σηκώσουν το βάρος αυτής της ομάδας. Θα χρειαστούμε και έναν τρίτο, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα".

Μπορεί αυτός να είναι ο Πάου Ρίμπας; " Έχει παίξει για πολλά χρόνια, ως "δυάρι". Δεν ξέρω λοιπόν, αν μπορεί να ανταποκριθεί στο ρόλο". Ξέρει αν θα παίξει ο Σέρχι Ιμπάκα ή ο Νίκολα Μίροτιτς; "Περιμένουμε να μας ενημερώσουν για τη διαθεσιμότητα τους. Πρέπει να προετοιμαστούμε για τις όποιες συνθήκες, ώστε να μην υποφέρουμε όπως στα τελευταία τουρνουά. Να δεχθούμε διαφορετικούς ρόλους και να αφήσουμε το "εγώ" στο σπίτι".

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ