EUROBASKET

Σκαριόλο: "Η Ισπανία είναι φαβορί, αλλά..."

Spain head coach Sergio Scariolo argues a call during a men's semifinal round basketball game against the United States at the 2016 Summer Olympics in Rio de Janeiro, Brazil, Friday, Aug. 19, 2016. (AP Photo/Eric Gay)
(AP Photo/Eric Gay) AP

Ο τεχνικός της Ισπανίας, Σέρτζιο Σκαριόλο, δεν κρύφτηκε πίσω από το δάκτυλό του, δηλώνοντας σε Ισπανούς δημοσιογράφους ότι η ομάδα του είναι το φαβορί για να κατακτήσει το τρόπαιο, προσθέτοντας πάντως και ένα "αλλά".

Οι Ισπανοί είναι οι κυρίαρχοι του ευρωπαϊκού μπάσκετ την τελευταία 10ετία. Το να "κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους" λοιπόν και να λένε πως απλώς πάνε για την διάκριση σε αυτό το Ευρωμπάσκετ θα έμοιαζε με... τρολάρισμα. Για αυτό και ο τεχνικός της ομάδας, Σέρτζιο Σκαριόλο, φρόντισε να μην "κρυφτεί", έστω και αν προσπάθησε να μην είναι απόλυτος.

Μιλώντας σε Ισπανούς δημοσιογράφους, ο Ιταλός εκλέκτορας ρωτήθηκε αν πιστεύει ότι η ομάδα του είναι φαβορί για τον τίτλο. Και η απάντησή του δεν "σήκωνε" παρερμηνείες: " Η Ισπανία είναι ανάμεσα στις ομάδες που είναι υποψήφιες για ένα μετάλλιο και να φτάσουν στον τελικό. Η ιστορία όμως των Ευρωμπάσκετ μας έχει διδάξει ότι υπάρχουν πολλές ομάδες που μπορούν να φτάσουν μέχρι το τέλος του δρόμου. Νιώθουμε καλά όμως" δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σκαριόλο, ο οποίος δεν θέλησε να αποποιηθεί την "ταμπέλα" του φαβορί.

Ο τεχνικός των Ισπανών βέβαια είπε κι άλλα. Όπως ότι έπειτα από χρόνια η ομάδα ενδέχεται να αλλάξει φιλοσοφία, κάτι που πιθανότατα οφείλεται στον Μαρκ Γκασόλ, ο οποίος επέστρεψε στην Εθνική και είναι καλύτερος από ποτέ: " Παίζουμε με το ίδιο στυλ παιχνιδιού εδώ και 8-9 χρόνια, αλλά η αλήθεια είναι ότι η επιστροφή του Μαρκ Γκασίλ έπειτα από δύο χρόνια αλλάζει τα δεδομένα. Είναι άλλος παίκτης σε σχέση με την τελευταία φορά που τον είχαμε.

Το γεγονός ότι έχουμε ψηλούς που μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα και να παίξουν σε πολλές θέσεις σημαίνει ότι μπορούμε να κρατήσουμε κάποια από τα πράγματα που κάναμε τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και να προσθέσουμε κάποια άλλα. Οι περισσότεορι ψηλοί είναι καλοί πασέρ και μπορούν να σκοράρουν, κάτι που μας δίνει πλεονέκτημα. Έχουμε επίσης έναν παίκτη σαν τον Σέρχιο Γιουλ, ο οποίος φέτος εξελίχθηκε ακόμ περισσότερο ως δημιουργός και πρέπει να εκμεταλλευτούμε τα δυνατά του σημεία".

(AP Photo/Eric Gay)

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ