EUROBASKET

Σκαριόλο: “22 ασίστ με 9 λάθη; Φανταστικό!”

Σκαριόλο: “22 ασίστ με 9 λάθη; Φανταστικό!”

Η Ισπανία επικράτησε της Τουρκίας με 73-56 κι ο Σέρτζιο Σκαριόλο δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών του. Παράλληλα, ο Ρίκι Ρούμπιο ξεκαθάρισε πως θα συνεχίσει να σουτάρει με τον ίδιο ρυθμό.

Η Τουρκία έβαλε δύσκολα για τρεις περιόδους στην Ισπανία, αλλά στο τέλος έχασε με 56-73 . Η συγκεκριμένη νίκη δίνει αυτοπεποίθηση στους Πρωταθλητές Ευρώπης του 2015, όπως τόνισε ο προπονητής τους, Σέρτζιο Σκαριόλο, ενώ παράλληλα είναι έτοιμοι για τον προημιτελικό με τη Γερμανία του Ντένις Σρέντερ (12/09, 18:45).

“Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, όπως περιμέναμε. Με φοβερή ατμόσφαιρα, η οποία έκανε δύσκολη την επικοινωνία μας στο παρκέ. Παίξαμε καλή άμυνα. Ακόμα, οι 22 ασίστ με 9 λάθη είναι κάτι φανταστικό. Είχαμε δυσκολίες, αλλά τις ξεπεράσαμε μέσω της άμυνας. Πιστεύω πως πραγματικά παίξαμε πολύ καλά. Η εμφάνιση αυτή μας γεμίζει αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια”, ανέφερε αρχικά ο Σέρτζιο Σκαριόλο.

Ο πολύπειρος προπονητής συμπλήρωσε: “Η συνεργασία του Σέρχιο με τον Ρίκι είναι κάτι που δουλεύουμε καιρό. Η ικανότητα του Ρούμπιο να μαρκάρει πιο ψηλούς και πιο δυνατούς αντιπάλους μας επιτρέπει να παίζουμε με δύο γκαρντ. Πολύ σημαντικό είναι πως και οι δύο σουτάρουν καλά. Ο Ρίκι τους τιμώρησε και είμαι χαρούμενος γι’ αυτό.”

Αναφορικά με την Ισπανία, δήλωσε: “Είναι μία διαφορετική ομάδα. Έχουν καλό τρίποντο και το… φαινόμενο Σρέντερ. Πήραν την πρόκριση επί της Γαλλίας με εμφατικό τρόπο, αλλά στα προημιτελικά δεν περιμέναμε κάτι πιο εύκολο. Έχουμε, όμως, αυτοπεποίθηση μετά τη νίκη επί της Τουρκίας.”

Δηλώσεις έκανε και ο Ρίκι Ρούμπιο. Ο γκαρντ των Γιούτα Τζαζ μέτρησε 15 πόντους με 3/6 τρίποντα, τιμωρώντας την απόφαση των Τούρκων να τον αφήσουν να σουτάρει. “Είμαι καλά κι αυτό φαίνεται. Θα συνεχίσω με αυτό τον τρόπο”, υπογράμμισε.

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ