EUROBASKET

Σεμινάριο playmaking από την παραλίγο... τρισδιάστατη Λύμουρα!

Σεμινάριο playmaking από την παραλίγο... τρισδιάστατη Λύμουρα!

Πράγματα και θαύματα έκανε η Λολίτα Λύμουρα στον θρίαμβο της Εθνικής Γυναικών επί της Τουρκίας και μάλιστα άγγιξε το triple-double.

Από τις 12 που αγωνίστηκαν, δεν υστέρησε καμία. Ακόμη και η Εβίνα Σταμάτη που αγωνίστηκε για μόλις 13 δευτερόλεπτα, έβαλε το λιθαράκι της. Κι ας είναι εδώ και αρκετές μέρες εκτός δράσης εξαιτίας τραυματισμού που αποκόμισε στο ξεκίνημα του τουρνουά! Ο Κώστας Κεραμιδάς είδε τις Μάλτση - Καλτσίδου - Σπανού να πιάνουν τα γνωστά τους στάνταρ, όμως αυτή που πραγματικά ξεχώρισε και εντυπωσίασε, ήταν η Λολίτα Λύμουρα που έδωσε δωρεάν... σεμινάριο playmaking σε έναν αγώνα τρομερής κρισιμότητας και έντασης .

Η 32χρονη πόιντ γκαρντ του ΠΑΟΚ έπαιξε 21 λεπτά, σκόραρε 7 πόντους με 1/2 δίποντα, 1/1 τρίποντο και 2/2 βολές, μάζεψε 7 ριμπάουντ, έδωσε 10 ασίστ (από τις 21 της ομάδας) και δεν έκανε ούτε ένα λάθος, ενώ έκλεψε και μία μπάλα για να συγκεντρώσει 24 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης. Η εμφάνισή της ήταν συγκλονιστική, η ευχέρειά της να βρει την ελεύθερη συμπαίκτριά της άλλαξε το παιχνίδι και αυτή ίσως να ήταν η κορυφαία της εμφάνιση με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας.

Σχεδόν 20 χρόνια στις εθνικές ομάδες, η Λύμουρα βρίσκεται πλέον μια ανάσα μακριά από το μετάλλιο. Ένα μετάλλιο που θα είναι το πρώτο μετά το 2009 και το χάλκινο που είχε κατακτήσει η Εθνική Ανδρών στο Eurobasket της Πολωνίας, όταν επικράτησε στον μικρό τελικό της Σλοβενίας.

Ζήσε το πιο γλυκό αθλητικό μας παραμύθι και την ιστορία που έκανε το μπάσκετ εθνικό μας άθλημα, μέσα από το βιβλίο "87 Τίποτα δεν μας σταμάτησε" του Γιάννη Φιλέρη, που κυκλοφορεί από την "Physical Goods" της 24MEDIA σε αποκλειστική συνεργασία με τα Public.

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ