EUROBASKET

Σάσα Ντόντσιτς: "Ο Κοκόσκοφ άλλαξε την Σλοβενία"

Σάσα Ντόντσιτς: "Ο Κοκόσκοφ άλλαξε την Σλοβενία"

Ο Σάσα Ντόντσιτς μίλησε σε σερβική ιστοσελίδα για την καριέρα του γιου του, Λούκα, αποθέωσε τον Λάουρι Μάρκανεν και αποσαφήνισε τι έγινε τα προηγούμενα χρόνια με τη Σερβία και τον 18χρονο πλεϊμέικερ.

Ο πατέρας του Λούκα Ντόντσιτς, Σάσα, μίλησε στη Mozzart Sport για την παρουσία του παιδιού - θαύματος της Σλοβενίας και της Ρεάλ Μαδρίτης, εξηγώντας πως "ταβάνι του είναι ο ουρανός". Δεν έμεινε βέβαια σε αυτά, αφού επεσήμανε πως το "ταλέντο" από τη "μεγάλη καριέρα" απέχει αρκετά, οπότε εξήγησε ότι θα πρέπει να αποδείξει στο παρκέ ο γιος του όσα καλά ακούγονται για εκείνον και τον συνοδεύουν τα τελευταία χρόνια.

Απάντησε στις συγκρίσεις που γίνονται με τον Ντράζεν Πέτροβιτς, ενώ ξεκαθάρισε πως ουδέποτε τέθηκε το ενδεχόμενο να φορέσει τη φανέλα της Σερβίας, κάτι που είχε υποστηρίξει πέρσι ο Σάσα Τζόρτζεβιτς .

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τον Λάουρι Μάρκανεν: "Μου αρέσει πολύ, με εντυπωσίασε με τον τρόπο που χρησιμοποιεί το σώμα του, με την κίνησή του, με την αντίληψη του παιχνιδιού. Όλοι λένε πως είναι ο διάδοχος του Ντιρκ Νοβίτσκι, εγώ λέω πως είναι καλύτερος απ ότι ήταν εκείνος στην ίδια ηλικία. Ο χρόνος θα δείξει βέβαια που θα φτάσει".

Για τον γιο του, Λούκα: "Ο Λούκα μπορεί να παίξει σε τρεις ή τέσσερις θέσεις. Είναι πολύ ελκυστικό να τον βλέπεις, είναι ελαφρύς, γρήγορος, είναι ωραία η εικόνα του στο γήπεδο. Κι αυτό το λέω ως άνθρωπος που βρίσκεται στον χώρο πολλά χρόνια, όχι ως πατέρας του. Δείχνει ότι λατρεύει αυτό που κάνει, του αρέσει πολύ. Μας γυρνάει στα πιο ρομαντικά χρόνια του αθλήματος".

Για τις συγκρίσεις με τον Ντράζεν Πέτροβιτς: "Ας πούμε ότι έχει μεγάλες προοπτικές και ταβάνι του είναι ο ουρανός. Από την άλλη, είναι διαφορετικό να είσαι μεγάλη ελπίδα του αθλήματος και άλλο να είσαι μεγάλος παίκτης. Υπάρχει τεράστια απόσταση ανάμεσα σε αυτά τα δύο. Τώρα, πόσο μπροστά θα πάει και θα εκμεταλλευτεί το ταλέντο του, θα το δούμε. Είναι απαραίτητο, εκτός των άλλων, να έχεις και τύχη για να τα καταφέρεις".

Για το ΝΒΑ: "Συζητάει ο κόσμος για το ΝΒΑ κάθε λίγο και λιγάκι. Όταν βρει τη σωστή ευκαιρία, θα δούμε τότε. Οτιδήποτε κι αν πούμε τώρα, είναι λάθος. Έχει τεράστιες προοπτικές, αλλά πρέπει να φανεί πόσα μπορεί να κάνει στην πράξη".

Για το αν τέθηκε ποτέ θέμα να φορέσει τη φανέλα της Σερβίας: "Ποτέ! Ποτέ, κανείς δεν επικοινώνησε μαζί μας. Τώρα βλέπω ότι όλοι θα έπαιζαν παντού, αυτό είναι το νέο "φυσιολογικό".

Για την Σλοβενία: "Η ομάδα είχε πάντα αρκετούς έμπειρους παίκτες, ηγέτες και χημεία. Ο βασικός λόγος που συνδέει την ομάδα είναι ο Ιγκόρ Κοκόσκοφ, έφερε διαφορετική ενέργεια στην ομάδα, δείχνουν ότι δεν φοβούνται κανέναν αντίπαλο, το οποίο -στο δικό μου μυαλό- μοιάζει πολύ καλό. Η ψυχολογία της ομάδας αλλάζει, χτίζει νοοτροπία νικητή. Αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο απ όλα είναι ότι ο νέος προπονητής δημιούργησε εξαιρετική χημεία εντός της ομάδας".

Για τα φαβορί για ένα μετάλλιο: "Θα έλεγα τη Σερβία, την Σλοβενία, την Ισπανία και τη Λετονία, η οποία μου έχει κάνει τρομερή εντύπωση. Αν έπρεπε να κάνω την πρόβλεψή μου για τον τελικό, θα διάλεγα τη Σερβία και την Σλοβενία".

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ