EUROBASKET

Σαρωτική η Λιθουανία, περιμένει Ελλάδα ή Πολωνία

Σαρωτική η Λιθουανία, περιμένει Ελλάδα ή Πολωνία

Η Λιθουανία σάρωσε με άνεση τη Γερμανία 89-72, τερμάτισε πρώτη στον 2ο όμιλο και περιμένει πλέον την Ελλάδα ή την Πολωνία στους “16” του Eurobasket.

Η Λιθουανία δεν θεωρούνταν τυχαία το μεγάλο φαβορί για την πρώτη θέση στον 2ο όμιλο του Eurobasket. Το απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο στον άτυπο τελικό για την πρωτιά. Η ομάδα του Νταΐνιους Αντομάιτις κυριάρχησε απόλυτα κόντρα στη Γερμανία, τη νίκησε με 89-72 και τερμάτισε πρώτη στον 2ο όμιλο.

Πλέον η “Λιέτουβα” περιμένει το νικητή της αναμέτρησης Ελλάδα-Πολωνία στους “16”, ενώ η Γερμανία, από τη μεριά της, θα αντιμετωπίσει στο πρώτο νοκ άουτ παιχνίδι τη Γαλλία, η οποία κατέλαβε τελικά την 3η θέση στον 1ο όμιλο.

O MVP

Ο Γιόνας Βαλαντσιούνας έκανε την καλύτερη εμφάνιση της τελευταίας τριετίας με την Εθνική Λιθουανίας. Ο σέντερ των Ράπτορς έκανε αισθητή την παρουσία του σε άμυνα κι επίθεση, δημιουργώντας επί της ουσίας και όλη τη διαφορά στο παιχνίδι. Ο Βαλαντσιούνας τελείωσε το παιχνίδι με 27 πόντους, 15 ριμπάουντ, +23 στο “+/-” και το δεύτερο μεγαλύτερο νούμερο στον δείκτη efficiency στο Eurobasket.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Η Γερμανία έχει πολλά ψηλά κορμιά. Όχι όμως αρκετά ψηλά για να αντιμετωπίσει τους Λιθουανούς. Η “Λιέτουβα” κυριάρχησε κάτω από τα δύο καλάθια και αυτό ήταν το στοιχείο που της χάρισε τη νίκη. Η ομάδα του Νταΐνιους Αντομάιτις πέτυχε 42 πόντους μέσα από τη ρακέτα και μάζεψε 13 ριμπάουντ παραπάνω (44-31).

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Όσο ο Ντένις Σρέντερ ήταν “καυτός”, η Γερμανία βρισκόταν “μέσα” στο παιχνίδι. Δεν είναι τυχαίο ότι το πρώτο ημίχρονο έληξε 47-43 υπέρ της Λιθουανίας και ο άσος των Ατλάντα Χοκς είχε μέχρι εκείνο το σημείο 19 πόντους. Το επόμενο λεπτό που ο Σρέντερ σκόραρε ήταν 6'15'' πριν από τη λήξη. Στο μεσοδιάστημα οι Λιθουανοί είχαν ανεβάσει τη διαφορά στους 17...

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ένας πόντος. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη διαφορά που απέκτησε κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης η Γερμανία. Μία φορά όλη κι όλη. Στο πρώτο ημίχρονο. Η Λιθουανία ήταν σχεδόν σε όλο το παιχνίδι η καλύτερη ομάδα, χάρις στην κυριαρχία της κάτω από τα καλάθια και στα καλύτερα ποσοστά ευστοχίας της. Οι Λιθουανοί πήραν λοιπόν στα χέρια τους από νωρίς τον έλεγχο του παιχνιδιού, έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο με προβάδισμα τεσσάρων πόντων και στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης ξέφυγαν ακόμα και με 17 πόντους διαφορά, κάνοντας επί της ουσίας περίπατο στο Τελ Αβίβ.

Το καλύτερο που μπόρεσε να κάνει η Γερμανία ήταν να ρίξει τη διαφορά από τους 17 πόντους στους εννέα στο 36', δίχως όμως να μπορέσει να απειλήσει ουσιαστικά τους Λιθουανούς. Για την Ιστορία, αυτή ήταν η έκτη νίκη της Λιθουανίας σε ισάριθμες αναμετρήσεις με τη Γερμανία σε Eurobasket.

Τα δεκάλεπτα: 19-23, 43-47, 60-72, 72-89

Γερμανία (Φλέμινγκ): Λο 3, Βόιτμαν 9, Στάιγκερ, Τάντα 8ρ., 6ασ., Τάις, Μπέντσινγκ 11, Σρέντερ 26 (10/17σ., 3κλ.), Ακπινάρ 3, Μπαρτέλ 6, Τάιμαν 4, Χέικμαν, Χάρτενσταϊν 10.

Λιθουανία (Αντομάιτις): Καλνιέτις 10 (9ασ.), Γιουσκεβίτσιους 9, Ματσιούλις 2, Γκετσεβίτσιους, Βαλαντσιούνας 27 (10/16σ., 15ρ.), Κουζμίνσκας 7, Μοτιεγιούνας 15, Γκριγκόνις 6, Γκουντάιτις 2, Ουλανόβας 11.

Διαβάστε εδώ όλα τα αποτελέσματα και τις κατατάξεις του Eurobasket

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ