EUROBASKET

Σάφτενααρ: "Ελλάδα, αξίζει να τη δεις!"

Σάφτενααρ: "Ελλάδα, αξίζει να τη δεις!"

Η Ολλανδία είναι ο τελευταίος αντίπαλος της Εθνικής Ανδρών στο Ζάγκρεμπ και ο Ρόλαντ Σάφτενααρ εξηγεί στην κάμερα του Sport24.gr ότι η Ελλάδα είναι ένα εκ των φαβορί στο Eurobasket (VIDEO).

Η Εθνική Ανδρών ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις της στον Γ' όμιλο κόντρα στην Ολλανδία (10/9, 22:00), πριν από το πρώτο νοκ άουτ παιχνίδι στο 39ο Eurobasket.

Οι δυο ομάδες τέθηκαν πρόσφατα αντιμέτωπες στο πλαίσιο του τουρνουά "Ακρόπολις", εκεί όπου ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε ατομικό ρεκόρ πόντων με το εθνόσημο και ο Νίκος Ζήσης τόνισε πως "αυτή η Εθνική απαγορεύεται να μην προσπαθεί" !

Οι διεθνείς θα βρουν απέναντί τους τον Ρόλαντ Σάφτενααρ, τον 27χρονο Ολλανδό σέντερ που αγωνίζεται στο Ρέθυμνο Cretan Kings και εξηγεί στην κάμερα του Sport24.gr ότι η Ελλάδα διαθέτει σπουδαίους παίκτες ενώ μπορεί να φτάσει στα μετάλλια.

Η Ολλανδία ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στα φιλικά προετοιμασίας, στο τουρνουά "Ακρόπολις". Τι να περιμένουμε πλέον στο Eurobasket;

"Απλώς, θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε καλή άμυνα κι ελπίζω αυτό να μας δώσει τις ευκαιρίες μας ώστε να κερδίσουμε τα παιχνίδια".

Είσαι ευχαριστημένος με τις εμφανίσεις στα φιλικά;

"Η αλήθεια είναι ότι είχαμε πολλά σκαμπανεβάσματα. Ελπίζουμε να βρούμε συνοχή κατά διάρκεια του Eurobasket. Το ίδιο συνέβη στο τελευταίο μας φιλικό με την Τουρκία. Ξεκινήσαμε πολύ άσχημα και κάναμε καλό δεύτερο ημίχρονο. Επομένως πρέπει να είμαστε πιο σταθεροί".

Η πρόκριση στην επόμενη φάση είναι ο στόχος για την Ολλανδία σε αυτό το Eurobasket;

"Ναι, φυσικά. Είναι ο μεγάλος μας στόχος και θα προσπαθήσουμε να τον πετύχουμε".

Η γνώμη σου για την ελληνική ομάδα, την οποία αντιμετώπισες στο ΟΑΚΑ;

"Διαθέτει σπουδαίους παίκτες, που έχουν παίξει μαζί στο παρελθόν. Προφανώς, είναι ένα από τα φαβορί στη διοργάνωση. Μια ομάδα που αξίζει να δεις".

Υπάρχει κάτι που σε εντυπωσίασε περισσότερο στο παιχνίδι της;

"Ο Σπανούλης και ο Πρίντεζης είναι εξαιρετικοί παίκτες. Έκαναν πολύ καλό παιχνίδι εναντίον μας. Γενικώς η Ελλάδα έχει καλούς παίκτες".

Τα προγνωστικά σου για τα μετάλλια;

"Προβλέψεις, ε; Λοιπόν, Θα πω Γαλλία, Ελλάδα, Ισπανία".

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ