EUROBASKET

Σάεθ: "Νόμιζαν πως είχαμε "πεθάνει", αλλά..."

Σάεθ: "Νόμιζαν πως είχαμε "πεθάνει", αλλά..."

Ο Χοσέ Λουίς Σάεθ μίλησε για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στη Λιλ, αποθεώνοντας τον Πάου Γκασόλ. Ο πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας δεν παρέλειψε όμως, να αναφερθεί στη στάση των φιλάθλων που βρέθηκαν στο "Πιέρ Μορουά" για το παιχνίδι με τη Λιθουανία.

Ο τελικός στο "Πιέρ Μορουά" έχει μόλις ολοκληρωθεί, με την Ισπανία να κατακτά το χρυσό μετάλλιο για τρίτη φορά στις τελευταίες τέσσερις διοργανώσεις, σε επίπεδο Eurobasket. Η ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο επέστρεψε στην κορυφή της Ευρώπης, με τον Πάου Γκασόλ να ολοκληρώνει ιδανικά το... τουρνουά της ζωής του.

Ακόμη κι έτσι όμως, δεν ήταν λίγοι αυτοί που αποδοκίμασαν τόσο τον ίδιο όσο και τον ισπανικό ύμνο. Κάτι που προκάλεσε τον έντονο εκνευρισμό του προέδρου της ισπανικής ομοσπονδίας, ο οποίος βρέθηκε στη Λιλ τις τελευταίες ημέρες. " Για λόγους σεβασμού, πιστεύω ότι δεν πρέπει να αποδοκιμάζεται κάποιος ύμνος. Είναι ασέβεια να γίνεται κάτι τέτοιο", δήλωσε αρχικά ο Χοσέ Λουίς Σάεθ, που προσπάθησε να βρει εξήγηση στο γεγονός πως " ίσως μας αποδοκιμάζουν γιατί βρισκόμαστε εδώ και πολύ καιρό τόσο ψηλά, στα μετάλλια. Νόμιζαν ότι είχαμε "πεθάνει", αλλά αποδείξαμε ότι είμαστε εδώ".

Αφήνοντας βέβαια κατά μέρους την ειρωνεία προς αυτούς που δεν σεβάστηκαν την προσπάθεια της Ισπανίας σε αυτό το Eurobasket, είχε να πει πως " δεν γίνεται να συμπεριφέρεσαι έτσι στον Πάου, είναι ένας παίκτης πολύ υψηλού επιπέδου που έχει καταφέρει ουκ ολίγα πράγματα στην καριέρα του. Το να τον αποδοκιμάζεις είναι, επίσης, ένδειξη έλλειψης σεβασμού. Όταν μπαίνουν στο παρκέ αθλητές όπως ο Πάου Γκασόλ και ο Τόνι Πάρκερ, ο κόσμος πρέπει να τους χειροκροτεί, όχι να τους αποδοκιμάζει".

Σάεθ: "Νόμιζαν πως είχαμε "πεθάνει", αλλά..."

το να βρίσκεσαι σε αυτό το επίπεδο για τόσα πολλά χρόνια σημαίνει ότι κάτι κάνεις καλά ". Ευλόγησε τα γένια του δηλαδή. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως δεν δίστασε να καθαιρέσει άμεσα τον Χουάν Αντόνιο Ορένγκα μετά το περσινό στραπάτσο στο Παγκόσμιο Κύπελλο, για να επαναφέρει στη θέση του προπονητή τον Σέρτζιο Σκαριόλο.

Πριν ολοκληρώσει βέβαια με αυτά που είχε να πει, πρόσθεσε κάτι ακόμη, αναφερόμενος στον Πάου Γκασόλ. Τον MVP του φετινού Eurobasket. " Για μένα δεν υπάρχει άλλος σαν τον Πάου, σε επίπεδο προσφοράς και αφοσίωσης στην εθνική ομάδα ", είπε και άφησε τα υπόλοιπα για τον κόσμο, ο οποίος δεν έχει πάψει λεπτό να αποθεώνει τον 35χρονο φόργουορντ/σέντερ.

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ