EUROBASKET

Ρούμπιο: "Υπάρχει και ο Γιούλ"

Ρούμπιο: "Υπάρχει και ο Γιούλ"

Ο Ρίκι Ρούμπιο προτείνει λύσεις για την περιφέρεια της εθνικής Ισπανίας, εξηγεί ότι η επέμβαση στον αστράγαλο ήταν η μοναδική επιλογή ενώ διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει λόγος να φύγει από τη Μινεσότα.

Ο πρόεδρος και κόουτς των Timberwolves, Φλιπ Σόντερς, έθεσε εαυτόν στις υπηρεσία των ΜΜΕ στη Minnesota και ήταν ξεκάθαρος όσον αφορά τη... διαθεσιμότητα του Ρίκι Ρούμπιο στην εθνική Ισπανίας, ενόψει EuroBasket.

"Δεν θα παίξει με την Ισπανία το καλοκαίρι" ήταν η ακριβής ατάκα του Σόντερς, που αφορούσε τον Ισπανό γκαρντ. Ο Ρίκι αγωνίστηκε μόλις σε 22 αγώνες φέτος στο ΝΒΑ, λόγω ενός τραυματισμού στον αστράγαλο. Πλέον βρίσκεται σε διαδικασία αποθεραπείας και εξηγεί στην As ότι η επέμβαση ήταν μονόδρομος.

"Πέρασαν σχεδόν πέντε εβδομάδες από την επέμβαση στον αστράγαλο. Ο γιατρός μου έδωσε το ΟΚ ώστε να επιστρέψω στην Ισπανία. Έβγαλα την προστατευτική μπότα και από την περασμένη Κυριακή βρίσκομαι στη Βαρκελώνη. Ακολουθεί μια χρονοβόρα αποθεραπεία. Πέρασα δυο εβδομάδες στο κρεβάτι, σε πλήρη ακινησία! Πλέον οποιαδήποτε κίνησή μου πρέπει να γίνεται με πολύ προσοχή".

Πρόσθεσε, δε, πως: "Η επέμβαση ήταν η μοναδική επιλογή. Ήλπιζα να αναρρώσω γρήγορα και να επιστρέψω όσο το δυνατόν πιο σύντομα ωστόσο συνέχιζα να αισθάνομαι πόνο. Η τελευταία μου επιλογή ήταν και η πιο περίπλοκη. Οι γιατροί στη Μινεσότα που εξήγησαν ότι έπρεπε να γίνει χειρουργείο".

Ο Ισπανός ανανέωσε το συμβόλαιό του με τους Wolves για άλλα τέσσερα χρόνια, αντί 56 εκ. δολαρίων. Είναι αλήθεια ότι η Μινεσότα έβαλε απαγορευτικό στη συμμετοχή του στο EuroBasket 2015; "Δεν είναι αλήθεια. Αγωνίζομαι εφτά χρόνια στην εθνική ομάδα. Έλειψα μόνο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, αφού δεν μπορούσα καλά-καλά να περπατήσω! Το ότι δεν θα παίξω φέτος, δεν σημαίνει ότι αποχωρώ από την εθνική ομάδα. Απλώς, πρέπει να αναρρώσω".

Αφού διευκρίνισε ότι δεν έχει μιλήσει με τον Σέρτζιο Σκαριόλο, ο Ρούμπιο κλήθηκε να σχολιάσει την απουσία του Χοσέ Μανουέλ Καλδερόν, προτείνοντας... λύσεις για την περιφέρεια της "φούρια ρόχα". "Υπάρχουν οι Σέρχιο Ροντρίγκεθ και Σέρχιο Γιούλ που μπορούν να παίξουν στην ίδια θέση. Η αλήθεια είναι ότι έχουμε κι άλλες επιλογές όπως ο Πάου Ρίμπας, ο οποίος κάνει πολύ καλή χρονιά".

Παράλληλα, αναφέρθηκε στα σενάρια περί αποχώρησης του από τη Μινεσότα μέσω ανταλλαγής. "Σε αυτή τη δουλειά, υπάρχουν πάντα φήμες. Το έμαθα καλά στις ΗΠΑ. Ο ατζέντης μου με διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Νιώθω πολύ άνετα εδώ και θέλω να συνεχίσω στους Wolves".

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ