EUROBASKET

Ροντρίγκεθ: "Φαβορί η Γαλλία"

Ροντρίγκεθ: "Φαβορί η Γαλλία"

Ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ μίλησε για τον Σέρτζιο Σκαριόλο και τις σημαντικές απουσίες της Ισπανίας στο Eurobasket 2015 ενώ εξήγησε τους λόγους που η Γαλλία είναι το φαβορί για το χρυσό μετάλλιο.

Ο Σέρχιο Ροντρίγεθ αποτελεί βασικό στέλεχος της εθνικής Ισπανίας τα τελευταία χρόνια, έχοντας κατακτήσει τέσσερα μετάλλια με τη "φούρια ρόχα" σε όλες τις διοργανώσεις.

Χρυσό στο Παγκόσμιο της Ιαπωνίας (2006), ασημένιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου (2012), ασημένιο και χάλκινο στα Eurobasket του 2007 και του 2013. Πλέον ο "Chacho" παραδέχεται ότι οι Γάλλοι είναι το φαβορί στο προσεχές Eurobasket ωστόσο ξεκαθαρίζει ότι οι Ίβηρες έχουν τις πιθανότητές τους.

"Είναι πολύ νωρίς για να βγάλουμε οποιοδήποτε συμπέρασμα. Η ομάδα προπονείται μαζί την τελευταία εβδομάδα ενώ προσπαθούμε να προσαρμοστούμε στις απαιτήσεις του κόουτς Σκαριόλο. Όπως και να 'χει, είμαστε χαρούμενοι με την πρόοδο που παρουσιάζει η εθνική. Φέτος θα απουσιάσουν σημαντικοί παίκτες. Ο Καλδερόν, ο Ρούμπο, ο Μαρκ, ο Ναβάρο αλλά διαθέτουμε μια πολύ καλή ομάδα. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Το βασικό είναι να παίζουμε καλή άμυνα, να μαζεύουμε τα ριμπάουντ, να τρέξουμε στο transition όταν είναι εφικτό" εξήγησε στην αρχική του τοποθέτηση ο γκαρντ της Ρεάλ Μαδρίτης.

Εν συνεχεία πρόσθεσε: "Έχουμε μπροστά μας ένα πολύ δύσκολο Eurobasket. Θα δώσουμε πέντε αγώνες σε έξι μέρες, απέναντι σε πολύ δυνατούς αντιπάλους. Πρόκειται για ένα πολύ ανοιχτό τουρνουά, με αρκετές ομάδες που είναι φαβορί για το χρυσό μετάλλιο. Η Γαλλία έχει το πλεονέκτημα ότι αγωνίζεται στην έδρα της, είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης και κυρίως τρίτη δύναμη στον κόσμο. Πιστεύω, όμως, ότι έχουμε τις πιθανότητές μας".

Η Ισπανία συμμετέχει στον Β' όμιλο με τις Σερβία, Γερμανία, Τουρκία, Ιταλία και Ισλανδία.

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ