EUROBASKET

Πρώτη, καλύτερη και με ρέκορντμαν Γκασόλ η Ισπανία

Πρώτη, καλύτερη και με ρέκορντμαν Γκασόλ η Ισπανία

Με ρεκόρ 5-0 ολοκλήρωσε η Ισπανία την πρώτη φάση του Eurobasket 2017, που δεν είχε κανένα πρόβλημα να κερδίσει την Ουγγαρία (87-64) στο ματς που ο Πάου Γκασόλ έγραψε ιστορία.

Σαν σε προπόνηση ολοκλήρωσε την πορεία της στη φάση των ομίλων η Ισπανία, που δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα απέναντι στην Ουγγαρία (87-64) και πηγαίνει στους 16 του Eurobasket με ρεκόρ 5-0. Η ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο αντιμετώπισε με σοβαρότητα την αναμέτρηση με τους Ούγγρους που ξεκούρασαν τον σταρ τους, τον Άνταμ Χάνγκα, την ώρα που ο Πάου Γκασόλ γινόταν ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης (1111 πόντοι) αφήνοντας πίσω του παίκτες όπως ο Τόνι Πάρκερ (1104π.), ο Ντιρκ Νοβίτσκι (1052π.) και ο Νίκος Γκάλης (1030π.). Την ώρα λοιπόν που περιμένουν τον επόμενο αντίπαλό τους, οι Ίβηρες καλούνται να ξεπεράσουν και το σοκ από τον τραυματισμό που θα κρατήσει εκτός συνέχειας τον Άλεξ Αμπρίνες , μετά από υπόδειξη των Oklahoma City Thunder.

O MVP

O Πάου Γκασόλ έπαιξε ακριβώς 20 λεπτά, για να σκοράρει 20 πόντους με 4/8 δίποντα, 2/4 τρίποντα και 6/7 βολές, να μαζέψει 8 ριμπάουντ και να μοιράσει δυο ασίστ. Πέρασε στην πρώτη θέση των σκόρερ στην ιστορία των Eurobasket και δείχνει ξεκούραστος εν όψει των νοκ-άουτ αναμετρήσεων. Και πεισμωμένος. Μπορεί τα χρόνια να έχουν περάσει, όμως η δίψα του άσου των San Antonio Spurs είναι κάτι που δεν μπορεί να εξηγηθεί εύκολα με λόγια.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Οι 20 πόντοι του Πάου στα 20 λεπτά που αγωνίστηκε είναι ένας εντυπωσιακός αριθμός, όπως και το 26% των Ούγγρων στα δίποντα. Ο coach Ίβκοβιτς δεν χρησιμοποίησε τον Χάνγκα, κράτησε για πολλή ώρα στον πάγκο τους Βόϊβοντα, Άλεν και άφησε τα "δεύτερα" να βγάλουν το ματς-αγγαρεία, με αποτέλεσμα η εικόνα της ομάδας του να μην είναι καθόλου ικανοποιητική. Αν και όπως είπαμε, αυτός ο αγώνας δεν είχε την παραμικρή σημασία.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στην τεράστια διαφορά ποιότητας που υπάρχει ανάμεσα στις δυο ομάδες, καθώς η 2nd unit των Ισπανών (Ροντρίγκεθ, Ναβάρο, Βίλι Ερνανγκόμεθ, Χουάντσο Ερνανγκόμεθ) είναι πολλά επίπεδα ανώτερη από τη βασική πεντάδα των Ούγγρων.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Σαρωτική στο πρώτο δεκάλεπτο, η Ισπανία "έχτισε" διψήφια διαφορά (10-22) και στη συνέχεια έκανε απλώς μια καλή συντήρηση μέχρι το φινάλε. Αν και στο ημίχρονο σούταραν με άσχημα ποσοστά από την περιφέρεια, είχαν τον Πάου Γκασόλ σε τρομερή κατάσταση. Ο ηγέτης τους είχε πετύχει τους 16 από τους 41 πόντους της ομάδας του, με το 29-41 να μην αφήνει ιδαίτερα περιθώρια αντίδρασης στους τυπικά γηπεδούχους Ούγγρους που δεν πίεσαν στη συνέχεια τους εαυτούς τους και κοιτάζουν ήδη τον αντίπαλό τους στη φάση των 16.

Οι διαιτητές: Μαέστρε, Ζάστσουκ, Κρέιτς

Τα δεκάλεπτα: 10-22, 29-41, 46-60, 64-87

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Ίβκοβιτς): Ρούγιακ 3 (10, Άλεν 5 (1), Κέλερ 3 (1/8 σουτ), Βίτμαν 5 (1), Βόϊβοντα 10 (2), Τοθ 7 (10, Φέρεντζ 17 (5), Περλ 9 (1), Καράχοτζιτς, Εϊλινγκσφιλντ 5 (1)

ΙΣΠΑΝΙΑ (Σκαριόλο): Πάου Γκασόν 20 (2), Ροντρίγκεθ 15 (4/6 τρίποντα, 7 ασίστ), Ναβάρο 3 (10, Ρούμπιο 6 (2), Μαρκ Γκασόλ 10, Βίλι Ερνανγκόμεθ 15, Σάστρε 2, Βίβες, Οριόλα 3 (10, Σαν Εμετέριο 5 (1), Χουάντσο Ερνανγκόμεθ 8

Δείτε πως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία του Γ' Ομίλου

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ