EUROBASKET

Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής με Μοτιεγιούνας

Lithuania's Donatas Motiejunas reacts during the EuroBasket European Basketball Championship quarterfinal match against Italy in Ljubljana, Slovenia, Thursday, Sept. 19, 2013. (AP Photo/Petr David Josek)
Lithuania's Donatas Motiejunas reacts during the EuroBasket European Basketball Championship quarterfinal match against Italy in Ljubljana, Slovenia, Thursday, Sept. 19, 2013. (AP Photo/Petr David Josek) AP

Ο μεγαλύτερος τυφώνας των τελευταίων πέντε δεκαετιών που έχει πλήξει το Τέξας, ο "Harvey", απειλεί τη... Λιθουανία εν όψει Eurobasket. Κι αυτό γιατί μπορεί να μην επιτρέψει στον Ντονάτας Μοτιεγιούνας να φύγει από το Χιούστον, όπου βρίσκεται για τη γέννηση του πρώτου παιδιού του.

Τη Δευτέρα (28/8) η αποστολή της Λιθουανίας πετάει για το Τελ Αβίβ, όπου θα διεξαχθεί ο Β' Όμιλος του Eurobasket, με έναν -δικαιολογημένα- απόντα. Ο Ντονάτας Μοτιεγιούνας αποχώρησε εκτάκτως από την αποστολή της ομάδας κατόπιν σχετικής άδειας, για να μεταβεί στις ΗΠΑ, προκειμένου να είναι "παρών" στη γέννηση του πρώτου παιδιού του.

Ο "Harvey" που έχει πλήξει το Τέξας όμως, προκαλεί πολλά προβλήματα στα σχέδια επιστροφής του στην Ευρώπη. Ο μεγαλύτερος τυφώνας που έχει πλήξει τη συγκεκριμένη πολιτεία των ΗΠΑ τις τελευταίες πέντε δεκαετίες ενδεχομένως να αναβάλλει το ταξίδι επιστροφής του έμπειρου φόργουορντ/σέντερ από το Χιούστον, προκαλώντας μεγαλύτερη ανησυχία στον Νταΐνιους Αντομάιτις. Όπως αναφέρει το 15min.lt η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου στο Χιούστον, με τον Ντονάτας Μοτιεγιούνας να μην γνωρίζει πότε θα ταξιδέψει κι αν θα ακυρωθούν όλες οι πτήσεις -κάτι που μοιάζει αρκετά πιθανό τη δεδομένη χρονική στιγμή (σ.σ.: σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα πρέπει να βρίσκεται στο Τελ Αβίβ στις 30/8).

Αν κρίνουμε μάλιστα από τα τελευταία ρεπορτάζ , η καταρρακτώδης βροχή και οι κάκιστες καιρικές συνθήκες θα συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή (1/9).

Θυμίζουμε ότι η "Λιέτουβα" έχασε πριν από μία εβδομάδα τον Λούκας Λεκαβίτσιους, λόγω κατάγματος στο μετατάρσιο. Η ομάδα του Νταΐνιους Αντομάιτις θα αντιμετωπίσει στην πρεμιέρα του Eurobasket (31/8) τη Γεωργία, ενώ θα ακολουθήσουν οι αγώνες με Ισραήλ (2/9), Ιταλία (3/9), Ουκρανία (5/9) και Γερμανία (6/9).

AP Photo/Petr David Josek

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ