EUROBASKET

Προπόνηση για τα νοκ-άουτ έκανε το Μαυροβούνιο

Προπόνηση για τα νοκ-άουτ έκανε το Μαυροβούνιο

Το Μαυροβούνιο δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα απέναντι στη Ρουμανία, τη νίκησε και συνεχίζει με φόντο το πρώτο νοκ-άουτ παιχνίδι του Eurobasket 2017. Triple-double o Μαντάκε!

Για τον Μπόγκνταν Τάνιεβιτς και τους αθλητές του, ο αγώνας με τη Ρουμανία δεν είχε το παραμικρό ενδιαφέρον. Ήταν απλώς μια καλή προπόνηση εν όψει του πρώτου νοκ-άουτ στο Eurobasket 2017 και τίποτα περισσότερο. Η παρέα του Ταϊρίς Ράις (δεν αγωνίστηκε για να πάρει ανάσες) και του Νίκολα Βούτσεβιτς έκανε έναν υγιεινό περίπατο (86-69) για να κλείσει την πρώτη φάση ως τρίτη του ομίλου της, την ώρα που οι Ρουμάνοι έκλεισαν την πορεία τους στη φετινή διοργάνωση χωρίς να γευτούν το νέκταρ της νίκης. Την έκλειναν πάντως με ένα ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ triple-double του Μαντάκε που δεν έκανε λάθος στα σχεδόν 29 λεπτά που αγωνίστηκε.

Ο MVP

Σε έναν αγώνα που θα ξεχάσει γρήγορα, ο Νίκολα Βούτσεβιτς, ο σέντερ των Orlando Magic, διατήρησε τον αγωνιστικό του ρυθμό εν όψει της συνέχειας. Έπαιξε μόλις 18 λεπτά για να σκοράρει 11 πόντους με 4/7 δίποντα και 1/1 τρίποντο, μάζεψε 6 ριμπάουντ, μοίρασε 3 ασίστ, έκανε 2 κοψίματα και συγκέντρωσε 19 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Το triple-double του Μαντάκε που τελείωσε τον αγώνα με 14 πόντους (αλλά 4/12 σουτ), 10 ριμπάουντ και 11 ασίστ σε 28:40 συμμετοχής. Το ακόμη πιο εντυπωσιακό; Δεν έκανε ούτε ένα λάθος. Αν κέρδισε κιόλας, ο Ρουμάνος θα έπαιρνε το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της αναμέτρησης.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στην τραγική κατάσταση της Ρουμανίας, που δεν χρησιμοποίησε τον κορυφαίο της παίκτη (Βλαντ Μολδοβεάνου) και δεν πάλεψε ποτέ με στόχο να πάρει την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση. Η τετράδα των Μαντάκε, Τόροκ, Μπάτσιου, Κούτι έκανε ό,τι μπορούσε, όμως υστερούσε υπερβολικά σε ταλέντο και το Μαυροβούνιο έφτασε άνετα στη νίκη. Την τρίτη του σε πέντε αγώνες.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Δεν αντέχει σε κριτική. Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, ήταν μια τρομερή αγγαρεία και για τις δυο ομάδες. Το μεν Μαυροβούνιο έπρεπε να παίξει "σβηστό", να μη ρισκάρει τραυματισμό αθλητή του και να τελειώσει τη δουλειά όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, η δε Ρουμανία δεν είχε κίνητρο, ενέργεια, ταλέντο για να παλέψει για τη νίκη. Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν ποιοτικό, όμως στο δεύτερο η ομάδα του Τάνιεβιτς άνοιξε τη διαφορά και δεν κοίταξε ποτέ ξανά πίσω, με την τέταρτη περίοδο να είναι απαράδεκτη από πλευράς θεάματος.

Οι διαιτητές: Αναστόπουλος, Μιχαηλίδης, Γκουριόν

Τα δεκάλεπτα: 24-19, 42-30, 66-53, 86-69

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ (Τάνιεβιτς): Βούτσεβιτς 11 (1), Σέχοβιτς, Παβλίτσεβιτς 9 (2), Ράντοντσιτς 13 (1), Ντούμπλιεβιτς 13 (1), Μπάροβιτς 6, Μιχάιλοβιτς 5 (1), Ιβάνοβιτς 5 (1), Βράνιες 10 (3), Τζούρισιτς 14 (2)

ΡΟΥΜΑΝΙΑ (Τέντερ): Μαντάκε 14 (10 ριμπάουντ, 11 ασίστ), Πέτρισορ, Πάλιτσιουκ 6, Νικολέσκου 2, Καλότα-Πόπα, Όλαχ, Νικοάρα 6, Κάτε 2, Τόροκ 10, Μπάτσιου 11 (1), Κούτι 18 (2)

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ