EUROBASKET

Προολυμπιακά τουρνουά και... sold out

Προολυμπιακά τουρνουά και... sold out
AHMET TOKYAY

Τι ισχύει με τα Προολυμπιακά τουρνουά, κατά πόσο ήταν πετυχημένο το πείραμα του διευρυμένου Ευρωπάσκετ κι εν πάσει περιπτώσει, πόσα εισιτήρια κόπηκαν από τις 5 Σεπτεμβρίου; Σήμερα (20/9) δόθηκαν οι απαντήσεις.

Ο πρόεδρος της FIBA Europe, Τουργκάι Ντεμιρέλ, ο γενικός γραμματές Καμίλ Νόβακ και ο πρόεδρος της γαλλικής ομοσπονδίας Ζαν Πιέρ Σιουτάτ παραχώρησαν σήμερα (20/9) απολογιστική συνέντευξη Τύπου για τα πεπραγμένα στο 39ο Ευρωμπάσκετ.

Ο πρόεδρος της FIBA Europe, εξήγησε στην αρχική του τοποθέτηση: "Το νέο σύστημα διεξαγωγής του διευρυμένου Ευρωμπάσκετ 2015 στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία. Η παρουσία 26.922 θεατών στον ημιτελικό της Γαλλίας με την Ισπανία συνιστά μεγάλο κατόρθωμα και αξίζουν συγχαρητήρια στη γαλλική ομοσπονδία! Συνολικά κόπηκαν 620.000 εισιτήρια, πρόκειται για αριθμό ρεκόρ στο τουρνουά! Είμαστε υπερήφανοι γι' αυτούς τους αριθμούς".

Σε εκείνο το σημείο, ο πρόεδρος της γαλλικής ομοσπονδίας, Ζαν Πιέρ Σιουτάτ, αποκάλυψε ότι τα εισιτήρια του τελικού εξαντλήθηκαν, μολονότι οι "Bleus" αποκλείστηκαν στα ημιτελικά από την Ισπανία.

Ο Ντεμιρέλ συνέχισε λέγοντας πως οι υποψηφιότητες για τα Προολυμπιακά τουρνουά θα ανακοινωθούν τον Οκτώβρη ενώ οι σχετικές αποφάσεις για τον τόπο διεξαγωγής τους θα παρθούν τον προσεχή Δεκέμβριο. " Ήδη 11-12 χώρες έχουν εκφράσει ενδιαφέρον τη διεξαγωγή τους".

Παραδέχτηκε, δε, ότι "μέτρησε πολύ η συνεργασία των χωρών και θα συνεχίσουμε σε αυτό το μοντέλο. Μετά τηνε εφετινή επιτυχία, νομίζω ότι θα ακολουθήσουμε ξανά αυτό το παράδειγμα. Επίσης, η ανά τετραετία διοργάνωση προστατεύει περισσότερο τον θεσμό του Ευρωμπάσκετ, Από ο 2017 και μετά, το Ευρωμπάσκετ και το Παγκόσμιο Κύπελλο θα διεξάγονται ανά τέσσερα χρόνια".

Ο γενικός γραμματέας της FIBA Europe, Καμίλ Νόβακ, πρόσθεσε από την πλευρά του: " Το Ευρωμπάσκετ 2015 ήταν ένα ιστορικό βήμα για την πρόοδο του ευρωπαϊκού μπάσκετ".

Σε ό,τι αφορά τα Προολυμπιακά τουρνουά, διευκρινίστηκε ότι δεν θα υπάρξει πχ ένας ευρωπαϊκός όμιλος αλλά όλες οι ομάδες είναι διαθέσιμες να αντιμετωπίσουν η μια την άλλη. Πρόκειται για τις 15 ομάδες που δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν την απευθείας πρόκριση στο Ρίο ντε Τζανέιρο, συν τις 3 ομάδες που θα αναλάβουν τη διοργάνωση των Προολυμπιακών τουρνουά.

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ