EUROBASKET

Πρίφτης: "Μάχη με τη Ρωσία"

Πρίφτης: "Μάχη με τη Ρωσία"
INTIME SPORTS

Ο συνεργάτης του Ηλία Ζούρου, Δημήτρης Πρίφτης μίλησε για την Ρωσία, την αυριανή (Σάββατο, 10/09) αντίπαλο της Εθνικής μας. Διαβάστε τις δηλώσεις του...

Μάχη χαρακτήρισε το παιχνίδι με τη Ρωσία, ο συνεργάτης του Ηλία Ζούρου, Δημήτρης Πρίφτης, καθώς όπως είπε ο έμπειρος ασίσταντ κόουτς: " Έχουμε μία ακόμα μάχη, στην προσπάθεια μας να προκριθούμε". Ο Πρίφτης τόνισε ότι η Ρωσία είναι μία ομάδα παρόμοια με την Ελλάδα, αφού δίνει μεγάλη σημασία στην άμυνα.

Στη συνέχεια μίλησε για το πρόβλημα, το οποίο αντιμετωπίζει η Ρωσία στον επιθετικό τομέα, ενώ παραδέχτηκε ότι αντίστοιχο πρόβλημα αντιμετωπίζει και η ελληνική ομάδα. Τέλος χαρακτήρισε "κλειδιά" του αγώνα για την Ελλάδα την προσαρμοστικότητα στην άμυνα και τα λίγα λάθη, τα οποία εάν τα κάνει η Εθνική θα μπορέσει να λειτουργήσει καλύτερα επιθετικά.

Οι δηλώσεις Πρίφτη στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ: " Είναι ένα καθοριστικό παιχνίδι για τη συνέχειά μας σε αυτό το τουρνουά, μία ακόμη μάχη στην προσπάθειά μας να προκριθούμε. Η Ρωσία είναι μία ομάδα που μέχρι στιγμής είναι αήττητη κι έχει παρουσιάσει μία πολύ δυνατή άμυνα.

Σε αυτόν τον τομέα είμαστε κι εμείς καλοί και πιστεύω πως θα γίνει ένα κλειστό παιχνίδι, ίσως με χαμηλό σκορ. Εκείνο που είναι πολύ σημαντικό είναι να έχουμε προσαρμοστικότητα στις αλλαγές των αμυνών που κάνει η ρωσική ομάδα, να μην κάνουμε λάθη και σουτ με κακές προϋποθέσεις.

Αυτό μπορεί να δώσει επιπλέον σκορ, κάτι που λείπει και από τη Ρωσία, αλλά και από μας. Θα προσπαθήσουμε κι εμείς μέσα από την άμυνά μας να δημιουργήσουμε συνθήκες λάθους και κακών επιλογών στον αντίπαλο, για να μπορέσουμε να βγάλουμε κάποιους αιφνιδιασμούς και να πετύχουμε καλάθια.

Έτσι θα αυξήσουμε την επιθετική μας παραγωγή. Πιστεύω πως είμαστε έτοιμοι κι αν αξιοποιήσουμε με σύνεση τη χθεσινή νίκη, θα έχουμε και ενισχυμένη αυτοπεποίθηση για να λειτουργήσουμε καλύτερα και στην επίθεση".

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ