EUROBASKET

POLL: Ψήφισε την προεπιλογή της Εθνικής Ανδρών

POLL: Ψήφισε την προεπιλογή της Εθνικής Ανδρών

Η ΕΟΚ ετοιμάζεται να ανακοινώσει τον νέο προπονητή της Εθνικής Ανδρών και το Sport24.gr σου δίνει την ευκαιρία να επιλέξεις από μια 20αδα παικτών ποιοι πρέπει να κληθούν στην προετοιμασία για το Eurobasket.

Είναι γεγονός πως η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης έχει καθυστερήσει να ανακοινώσει τον προπονητή που θα καθοδηγήσει την Εθνική Ανδρών στο Eurobasket 2017. Κάποιοι επιμένουν πως δεν υπάρχει λόγος για βιασύνες, μιας και η προετοιμασία βρίσκεται ακόμη μερικές εβδομάδες μακριά. Κάποιοι άλλοι φωνάζουν πως δεν είναι δυνατόν να είναι η Ελλάδα η μοναδική από τις 24 ομάδες της διοργάνωσης που παραμένει τέτοια εποχή "ακέφαλη". Όπως κι αν έχει, το χρίσμα στον νέο ομοσπονδιακό coach θα δοθεί άμεσα και έτσι θα ξεκινήσουμε άπαντες να μπαίνουμε στους ρυθμούς της επίσημης αγαπημένης που ονειρεύεται να επιστρέψει στα μετάλλια.

Εν αναμονή της ανακοίνωσης του νέου προπονητή, το Sport24.gr ξεχώρισε 20 παίκτες που δείχνουν πιο έτοιμοι για να κληθούν φέτος στην προετοιμασία της ομάδας. Υπάρχουν κάποιοι που έμειναν εκτός (όπως για παράδειγμα ο Γιαννόπουλος, ο Καββαδάς, ο Μήτογλου, ο Χρυσικόπουλος) παρά το γεγονός ότι έκαναν καλές σεζόν, αλλά τα ονόματά τους θα μπουν ξανά στη συζήτηση εν όψει των προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο που θα ξεκινήσουν τον Νοέμβριο.

Αυτή τη στιγμή, οι Καλάθης, Μάντζαρης, Σλούκας, Παππάς έχουν ξεκάθαρο προβάδισμα στα γκαρντ, με τον Ντόρσεϊ (θα αγωνιστεί στα Summer League με τους Atlanta Hawks που τον επέλεξαν στο νούμερο 41 του Draft) και τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη να θεωρούνται οι συμπληρωματικοί παίκτες.

Στις θέσεις των φόργουορντ οι Γιάννης και Θανάσης Αντετοκούνμπο, ο Παπανικολάου κι ο Παπαπέτρου, ο Πρίντεζης κι ο Αγραβάνης έχουν ένα προβάδισμα, αλλά ο Μπράμος είναι σε φόρμα και κατέκτησε το πρωτάθλημα Ιταλίας, ο Περπέρογλου παραμένει μια σπουδαία λύση που δίνει εμπειρία, σκορ και μπορεί να παίξει σε δυο θέσεις, ενώ ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος έχει στηριχθεί και ίσως να στηριχθεί και φέτος.

Στη φροντ λάιν ο αρχηγός Μπουρούσης και ο Κώστας Κουφός είναι οι δυο που ξεχωρίζουν, με τον Παπαγιάννη (θα παίξει κι αυτός στα Summer League με τους Sacramento Kings) και τον Μπόγρη να παλεύουν για τη θέση του τρίτου σέντερ, την ώρα που ο Ζακ Όγκαστ έρχεται με φόρα, αλλά περισσότερο για μελλοντική λύση.

Οι 20 που δείχνουν αυτή τη στιγμή πιο "έτοιμοι" για την Εθνική Ανδρών:

Γκαρντ: Καλάθης, Μάντζαρης, Σλούκας, Παππάς, Ντόρσεϊ, Λαρεντζάκης

Φόργουορντ: Γιάννης Αντετοκούνμπο, Θανάσης Αντετοκούνμπο, Παπανικολάου, Χαραλαμπόπουλος, Πρίντεζης, Μπράμος, Παπαπέτρου, Αγραβάνης, Περπέρογλου

Σέντερ: Μπουρούσης, Κουφός, Παπαγιάννης, Μπόγρης, Ογκαστ

* Δώστε τη θετική σας ψήφο σε όποιον παίκτη θέλετε να δείτε στην προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών, clickάροντας το βελάκι δίπλα στο όνομά του *

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ