EUROBASKET

Ποιο ντέρμπι; Φινλανδικός περίπατος

Ποιο ντέρμπι; Φινλανδικός περίπατος

Η Φινλανδία με ένα καταιγιστικό δεύτερο ημίχρονο έκανε... πλάκα στην Βοσνία κερδίζοντας με 88-59. Με αυτή τη νίκη η ομάδα του Ντέτμαν έκανε αποφασιστικό βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση

Οι δύο ομάδες είχαν από μία νίκη και ο νικητής θα έκανε αποφασιστικό βήμα πρόκρισης. Με αυτά τα δεδομένα όλα έδειχναν ντέρμπι, όμως η Φινλανδική πραγματικότητα ήταν διαφορετική. Οι Σκανδιναβοί με επιβλητικό τρόπο νίκησαν με 88-59 τη Βοσνία κι έδειξαν ότι η παρουσία τους στη διοργάνωση έχει ακόμα δρόμο. Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη για τους "γαλανόλευκους", καθώς είχε προηγηθεί η Ρωσία.

O MVP

Οι Ουίλσον και Κόπονεν μπορεί να σημείωσαν περισσότερους πόντους (16 και 11 αντίστοιχα) από τον Μάτι Νουουτίνεν, όμως ο σμολ φόργουορντ του Αρκαδικού είχε πιο πληθωρική παρουσία. Οι 13 πόντοι που σημείωσε με 2/4 δίποντα, 3/4 τρίποντα, τα 8 ριμπάουντ, η 1 ασίστ και το 1 κλέψιμο αποδεικνύουν του "λόγου" το αληθές.

Το κλειδί της αναμέτρησης

Η ενέργεια που έβγαλε η Φινλανδία πάνω στο παρκέ σε όλους τους τομείς δεν άφησε πολλά περιθώρια αντίδρασης στους Βόσνιους. Οι Σκανδιναβοί πίεζαν συνεχώς στην άμυνα, ενώ στην επίθεση όταν βρήκαν ρυθμό έμοιαζαν ισοπεδωτικοί. Κάπως έτσι οι Βόσνιοι υπέπεσαν σε ... λάθη έναντι .... των αντιπάλων τους και με τέτοια διαφορά σε έναν τόσο νευραλγικό τομέα δεν πας μπροστά.

Το στατιστικό που ξεχώρισε

Σε ένα παιχνίδι που όλα έδειχναν ότι θα είναι κλειστό οι Φινλανδοί σημείωσαν 31 πόντους σε ένα δεκάλεπτο και έδειξαν ξεκάθαρα ότι δεν ήταν διατεθειμένοι να χάσουν. Εκτός αυτού συνολικά στα πρώτα τριάντα λεπτά του αγώνα οι παίκτες του Ντέτμαν είχαν πάρει 22 πόντους από λάθη του αντιπάλου, την ίδια ώρα που οι Βόσνιοι είχαν πάρει μόλις 2.

Ποιο ντέρμπι; Φινλανδικός περίπατος

Το ματς

Με την Φινλανδία να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων ξεκίνησε ο αγώνας. Με τους Μέρφι, Νουουτίνεν και Κόπονεν να δείχνουν ηγετικές τάσεις το σκορ έφτασε μέχρι το 6-14 (στο 7'). Την Φινλανδική ορμή ήρθε να ανακόψει με 4 συνεχόμενους ο Κικάνοβιτς, όμως και πάλι το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τη διαφορά στους 7 (12-19).

Με διάθεση να πιέσει σε όλο το γήπεδο και να μην αφήσω καμία εύκολη πάσα ξεκίνησε το δεύτερο δεκάλεπτο η Βοσνία. Οι παίκτες του Ιβάνοβιτς έκλεψαν μπάλες και με εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό έτρεξαν ένα επιμέρους 7-2, κάλυψαν τη διαφορά και έφτασαν σε απόσταση αναπνοής (19-21 στο 12'). Από εκείνο το σημείο κι έπειτα το παιχνίδι απέκτησε μία "άγρια" ομορφιά, καθώς οι σκληρές μάχες για κάθε μπάλα έκαναν την εμφάνιση τους. Η Φινλανδία έψαχνε συνεχώς τον τρόπο για να "ξεκλειδώσει" την αντίπαλη άμυνα και να διατηρήσει το προβάδισμα της και δεν άργησε να βρει το αντίδοτο που έψαχνε. Τρίποντα και πίεση στην περιφέρεια απέφεραν καρπούς με τους παίκτες του Ντέτμαν να τρέχουν ένα επιμέρους 13-3 και να στέλνουν για πρώτη φορά τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα κλείνοντας το ημίχρονο στο 27-41 (στο 20'). Στην αντίπερα όχθη οι Βόσνιοι έβλεπαν την προσπάθεια που έκαναν να καλύψουν το χαμένο έδαφος να εξανεμίζεται, ενώ σε 5,5 λεπτά αγώνα είχαν σημειώσει μόλις 3 πόντους.

Φουριόζα όπως τελείωσε το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε και στο δεύτερο η Φινλανδία. Οι παίκτες του Ντέτμαν κατάφεραν να ανακόψουν την αντεπίθεση που ετοίμαζαν οι αντίπαλοι τους και με μία επιθετική ομοβροντία που στηριζόταν στα τρίποντα αλλά και στην μεγάλη ενέργεια που έβγαζαν σε όλο το γήπεδο έκλεισαν το δεκάλεπτο έχοντας τρέξει ένα επιμέρους 31-15 και με τη διαφορά στο +30 (42-72). Το παιχνίδι πλέον είχε κριθεί, καθώς οι Βόσνιοι είχαν πετάξει λευκή πετσέτα οπότε το τελικό .... δεν άφηνε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης για την υπεροχή των Φινλανδών.

Τα δεκάλεπτα: 12-19, 27-41, 42-72, 59-88.

Βοσνία (Ιβάνοβιτς): Πάσαλιτς 1, Στιπάνοβιτς 6, Σούταλο 2, Μπάβτσιτς 1, Γκόρντιτς 7 (1), Κικάνοβιτς 13, Πέρσιτς 7 (1), Μιλόσεβιτς 1, Ρενφρό 4, Βράμπατς 3, Αλμπίγιανιτς 14.

Φινλανδία (Ντέτμαν): Κοϊβίστο, Χαφ 6 (1), Λι 10, Σαλίν 5 (1), Κόττι 8, Κόπονεν 14 (3), Νουουτίνεν 13 (3), Καουνίστο 5 (1), Καβέν, Αχόνεν, Ουίλσον 16 (2), Μέρφι 11 (1).

Τα στατιστικά του αγώνα

Η κατάταξη των ομίλων

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ