EUROBASKET

Περάσοβιτς: "Πρώτα καλό μπάσκετ, μετά μετάλλιο"

Περάσοβιτς: "Πρώτα καλό μπάσκετ, μετά μετάλλιο"

Η Κροατία είναι εκ των αντιπάλων της Ελλάδας στον Γ' όμιλο του EuroBasket 2015 και ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς παρουσιάστηκε ως εθνικός κόουτς της "Χρβάτσκα", μιλώντας για τους στόχους της χώρας στη διοργάνωση.

Στις 22 Ιανουαρίου κι ενώ προηγήθηκε η εντός έδρας ήττα από τη ρουμάνικη Πλοϊέστι στο Last-32 του EuroCup, η Βαλένθια ενημέρωσε τον Βέλιμιρ Περάσιβιτς πως δεν θα συνεχίσουν την κοινή τους πορεία .

Ήταν η μέρα που ο πρόεδρος της κροατικής ομοσπονδίας, Ντάνκο Ράντιτς επικοινώνησε με τον 50χρονο προπονητή για να του κάνει πρόταση να αναλάβει την εθνική ομάδα. Εν τέλει ο Περάσοβιτς αποφάσισε να αναλάβει τη χώρα του στο EuroBasket 2015, εκεί όπου θα βρει και την Ελλάδα.

Κατά την επίσημη παρουσίασή του, ο πρώην κόουτς της Βαλένθια αναφέρθηκε στη συμφωνία με την ομοσπονδία και τους στόχους της Κροατίας στο EuroBasket.

Ο Περάσοβιτς, λοιπόν, εξήγησε στην αρχική του τοποθέτηση: "Κατ' αρχάς, νιώθω χαρούμενος και υπερήφανος για την επιλογή της ομοσπονδίας να με εμπιστευτεί για τη θέση του εθνικού κόουτς. Όλοι οι Κροάτες προπονητές θέλουν να δουλέψουν στην εθνική ομάδα. Ο Ντάνκο Ράντιτς (σ.σ. πρόεδρος της κροατικής ομοσπονδίας) επικοινώνησε μαζί μου και με ρώτησε αν ενδιαφέρομαι για τη συγκεκριμένη θέση. Δεν έκανα ποτέ δεύτερες σκέψεις για την επιλογή μου, από τη στιγμή μάλιστα που δεν είχα κάποια δέσμευση με τη Βαλένθια. Στόχος μας είναι να πραγματοποιήσουμε καλή πορεία στο EuroBasket 2015. Έχω μεγάλους στόχους με την Κροατία. Το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ είναι σκληρή δουλειά!".

Μπορεί, όμως, η Κροατία να κατακτήσει μετάλλιο στη διοργάνωση; "Όλοι μας θέλουμε ένα μετάλλιο όμως τίποτα δεν είναι δεδομένο. Ο πρώτος στόχος της Κροατίας είναι να παίξει καλό μπάσκετ. Αν η ομάδα παίζει καλά, όλα είναι πιθανά. Έχουμε μια εθνική ομάδα υψηλού επιπέδου όμως αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να πούμε ότι πάμε για μετάλλιο στο EuroBasket".

Εθνική ομάδα δεν έχει αναλάβει ποτέ, ο 50χρονος κόουτς, αλλά αν μη τι άλλο διαθέτει σχετικές εμπειρίες. Ήταν μέλος της ομάδας που εμφάνισε η Γιουγκοσλαβία και κατέκτησε το Παγκόσμιο, στην Αργεντινή, το 1990, πριν το ευρωπαϊκό της Ιταλίας, το 1991. Μετά, ήταν μέλος της εθνικής Κροατίας, στη διαδρομή για το αργυρό στους Ολυμπιακούς της Βαρκελώνης (1991) και του χάλκινου στο Παγκόσμιο του 1993. Κατέκτησε δύο ακόμα χάλκινα, στα Ευρωμπάσκετ του 1993 και του 1995.

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ