EUROBASKET

Πατσούλια: "Θέλω να είμαι παράδειγμα προς μίμηση"

Πατσούλια: "Θέλω να είμαι παράδειγμα προς μίμηση"

Ο Ζάζα Πατσούλια επιστρέφει σε Ευρωμπάσκετ, ευελπιστώντας να οδηγήσει τη Γεωργία σε διάκριση. Τι είπε στην επίσημη ιστοσελίδα της FIBA για την προσεχή διοργάνωση και τον ρόλο που έχει.

Η Γεωργία θα βρίσκεται για ακόμη μία φορά στο μεγάλο ραντεβού του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Για να τα καταφέρει όμως, χρειάστηκε να περάσει από τη διαδικασία των προκριματικών, του περασμένου καλοκαιριού. Εκεί όπου ο Ζάζα Πατσούλια απέδειξε πόσο πολύτιμος είναι για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του.

Αφού πέρασαν τα δύσκολα (βλ. προκριματικά), ήρθε η ώρα για το κυρίως πιάτο. Το οποίο ο σέντερ των Μιλγουόκι Μπακς θέλει να έχει την καλύτερη δυνατή γεύση. Γι αυτό θα παλέψει, γι αυτό θέλει να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για τα παιδιά της χώρας του.

Ο αντίπαλος της Ελλάδας (σ.σ.: θυμίζουμε πως η Γεωργία βρίσκεται στον όμιλο της Ελλάδας, μαζί με Κροατία, Σλοβενία, ΠΓΔΜ και Ολλανδία), επεσήμανε πως " πρόκειται για έναν απαιτητικό όμιλο, αλλά αυτό δεν προκαλεί έκπληξη αφού στην Ευρώπη υπάρχουν πολλές δυνατές ομάδες. Ελπίζω όλοι να είναι υγιείς και να έχουμε το καλύτερο δυνατό ρόστερ, γιατί τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίσαμε αρκετά προβλήματα με τραυματισμούς και απουσίες".

Ενώ, μιλώντας για τον διττό ρόλο που έχει στην Εθνική Γεωργίας, είπε πως " θα παίξω φέτος! Παίζω με την Εθνική Ανδρών από τότε που ήμουν 16 ετών και αγαπώ να εκπροσωπώ τη χώρα μου. Η Γεωργία είναι μια μικρή χώρα και χρειάζεται να είμαι το παράδειγμα, ως ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού της συγκροτήματος".

Πριν καταλήξει, αναφερόμενος στους λόγους που τον έκαναν να επιστρέψει, μετά την απουσία του το καλοκαίρι του 2013 (λόγω τραυματισμού): " Είχα μία... περίεργη σεζόν πέρσι με το Μιλγουόκι, οπότε ήθελα να παίξω κάποια ανταγωνιστικά παιχνίδια κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Τα προκριματικά πήγαν καλά και είμαστε πραγματικά πολύ χαρούμενοι που πήραμε την πρόκριση στην τελική φάση. Το μπάσκετ της Γεωργίας "έγραψε ιστορία" με την παρουσία του σε Eurobasket για τρίτη συνεχόμενη διοργάνωση. Θέλουμε να συνεχίσουμε να προοδεύουμε".

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ