EUROBASKET

Πατσέσας: "Ποιος Μίσσας; Προπονητής είναι ο Καλάθης"

Πατσέσας: "Ποιος Μίσσας; Προπονητής είναι ο Καλάθης"

Ο Τόμας Πατσέσας ξαναχτύπησε! Δεν μετανιώνει για τις υποτιμητικές ατάκες του για τον Κώστα Μίσσα και χαρακτήρισε προπονητή της Εθνικής τον Νικ Καλάθη.

Λίγο πριν την αναμέτρηση της Εθνικής απέναντι στην Λιθουανία, ο Λιθουανός τεχνικός, Τόμας Πατσέσας, αναφέρθηκε στο παιχνίδι. Οι δηλώσεις του έκαναν αίσθηση, καθώς μίλησε με υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς για τον προπονητή Κώστα Μίσσα, χαρακτηρίζοντας τον ως το αδύνατο σημείο της ελληνικής ομάδας.

Λίγες μέρες μετά, με νέες δηλώσεις του, τόνισε πως δεν μετανιώνει για τα όσα σχολίασε για τον Κώστα Μίσσα, επισημαίνοντας πως ο (πραγματικός) κόουτς της Ελλάδας είναι ο Νικ Καλάθης, ενώ έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες της "γαλανόλευκης", καθώς εκείνοι με ( MVP τον Σλούκα) έκριναν τον παιχνίδι.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, μιλώντας σε λιθουανική ιστοσελίδα, σχολίασε τα εξής, απαντώντας για το αν έχει μετανιώσει για τις συγκεκριμένες δηλώσεις του: "Όχι, δεν παίρνω τίποτα πίσω. Τι κακό είπα για τον Μίσσα; Δεν μίλησα για ολόκληρη την ελληνική ομάδα. Μίλησα για ένα πρόσωπο και ξέρω πολλά γεγονότα. Υποστηρίζω απόλυτα την δήλωση μου. Ήταν προπονητής στις μικρές Εθνικές ομάδες της Ελλάδας και προέρχεται από το γυναικείο μπάσκετ. Ο Αντομάιτιτς είναι καλύτερος προπονητής και είχε πλεονέκτημα.

Η ελληνική ομάδα είχε εσωτερικά προβλήματα. Ο ίδιος, ο Μίσσας, άλλωστε, βγήκε και είπε σε δηλώσεις του πως μετά το τέλος του Eurobasket θα τα πει όλα αναλυτικά. Αυτό, μάλιστα, δεν έπρεπε να το πει, δεν ήταν σωστό. Δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή να κάνει τέτοια δήλωση κατά την διάρκεια της διοργάνωσης. Έχω την άποψη μου για εκείνον και απλά την εξέφρασα. Ποιος θα μου απαγορεύσει να εκφράσω αυτά που πιστεύω και σκέφτομαι; Δεν μετανιώνω ούτε λέξη που είπα.

Πιστεύω πως ο πραγματικός προπονητής στην νίκη επί της Λιθουανίας, για την ελληνική ομάδα, ήταν ο Νικ Καλάθης! Συγχαρητήρια, λοιπόν, στους Γιάννη Μπουρούση, Γιώργο Πρίντεζη, Κώστα Παπανικολάου και φυσικά στον MVP του αγώνα, στον Κώστα Σλούκα, γιατί αυτοί έδωσαν την νίκη στην Ελλάδα".

Για τις ευθύνες της Ομοσπονδίας, σχολίασε πως: "Την ευθύνη της αποτυχίας θα πρέπει να την αναλάβει η Ομοσπονδία. Ο Σαμπόνις είναι ο θρύλος μας, το σύμβολο μας, η περηφάνεια μας, αλλά υπάρχουν λάθος άνθρωποι οι οποίοι κρύβονται πίσω του. Δεν υπάρχει διαφάνεια και όλα ελέγχονται από ένα άτομο. Πρέπει να αρχίσουμε να μιλάμε με αλήθεια ο ένας για τον άλλον.

Πρέπει να βελτιωθούμε. Πρέπει να γίνουμε περισσότερο γρήγοροι, περισσότερο επιθετικοί, πρέπει να αποκτήσουμε και πάλι χαρακτήρα. Η εθνική στηρίζεται στους Βαλαντσιούνας, Κουζμίνσκας, Ματσιούλις και Καλνιέτις. Μετά; Χρειαζόμαστε παίκτες με χαρακτήρα. Τώρα, ο Αντομάιτις αποδείχτηκε χειρότερες προπονητής από τον Έλληνα, γιατί ο Έλληνας μας ταπείνωσε. Το αποτέλεσμα καθορίζεται από τον τρόπο που παίζουμε. Πρέπει ο προπονητής να αναλάβει τις ευθύνες του.

H Ελλάδα είχε κάποτε προπονητή τον Ηλία Ζούρο και τον αποδέσμευσαν. Αυτή την περίοδο η ελληνική ομάδα είναι πιο τυχερή, γιατί έχει περισσότερους καλούς παίκτες σε περισσότερες θέσεις και παίζουν καλό μπάσκετ. Όλοι ξέρουμε ποιοι είναι οι καλοί προπονητές. Αυτή την στιγμή για την Λιθουανία θα ήταν ιδανικοί οι Ρίμας Κουρτινάιτις και Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Πρέπει να υπάρχει προπονητής που να έχει εξουσία. Ο Σαμπόνις ανέλαβε την ευθύνη για την επιλογή του Αντομάιτις, αλλά πρέπει να το δείξει και στην πράξη".

Ο 46χρονος Λιθουανός τεχνικός, Τόμας Πατσέσας, μέχρι πρότινος, ήταν προπονητής της Λιέτουβος Ρίτας (2015-2017), ενώ νωρίτερα ήταν κόουτς για μία πενταετία στην πολωνική Πρόκομ, στην οποία και αγωνίστηκε ως παίκτης. Σαν αθλητής, είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο με την εθνική ομάδα της χώρας του στην Ολυμπιάδα του 1996.

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ