EUROBASKET

Πασούτιν: "Στην άκρη τα πολιτικά!"

Πασούτιν: "Στην άκρη τα πολιτικά!"

Η FIBA απειλεί τη Ρωσία με αποκλεισμό από τις διεθνείς διοργανώσεις όμως ο Ευγκένι Πασούτιν δεν δείχνει να... αγχώνεται ιδιαίτερα. Τουναντίον, παραδέχεται ότι οι Ρώσοι πρέπει να διορθώσουν κάποια πράγματα ενόψει Eurobasket 2015!

Η FIBA τοποθετήθηκε για το μείζον θέμα της αποβολής της Ρωσίας από όλες τις διοργανώσεις (σ.σ. με αφορμή το σκάνδαλο που αφορούσε τη νοθεία στις τελευταίες εκλογές της ομοσπονδίας), εξηγώντας πως η τιμωρία θα αρθεί εφόσον προκύψει πρόεδρος έπειτα από διαφανείς διαδικασίες.

Στο μεσοδιάστημα, η εθνική Ρωσίας έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει σε φιλικούς αγώνες και τουρνουά ωστόσο δεν θα αγωνιστεί σε επίσημη διοργάνωση αν οι Ρώσοι δεν προβούν άμεσα σε αλλαγές στην ομοσπονδία τους.

Χθες (2/8) η "αρκούδα" επικράτησε της Εσθονίας σε φιλικό προετοιμασίας και ομοσπονδιακός κόουτς Ευγκένι Πασούτιν αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις.

"Οι παίκτες της Ρωσίας είναι διψασμένοι για διάκριση. Ας αφήσουμε στην άκρη τα πολιτικά ζητήματα! Η ομάδα μου προετοιμάζεται για να συμμετάσχει κανονικά στο Eurobasket. Έχουμε μπροστά μας σχεδόν ένα μήνα πριν από το πρώτο τζάμπολ του τουρνουά και υπάρχουν πράγματα που πρέπει να βελτιώσουμε. Είναι ενθαρρυντικό ότι υπάρχει διάθεση. Τα παιδιά δεν προσπαθούν να... κρυφτούν στις προπονήσεις. Αντιθέτως, παίζουν με καρδιά".

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ